Maske satışı yasak mı, özel sektör için de geçerli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra esnafın kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Maske satışı yasak mı, yasak kararı kimleri kapsıyor?

Google Haberlere Abone ol
Maske satışı yasaklandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra esnafın kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Maske satışı yasak mı, yasak kararı kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Nisan 2020 Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarında dikkat çeken satırlardan biri de maske satışlarıyla ilgiliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maske satışları kesinlikle yasak, devletimiz bütün vatandaşına maskeleri ücretsiz ulaştıracaktır" dedi.

Ancak, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra maske üretimi yaparak satan esnafın kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı: Maske satışı yasak mı, özel sektör için de geçerli mi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yasak" dediği uygulama devlet kurumlarının ya da birimlerinin "satış" yapmasıdır. 

Bilindiği gibi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, devletin tanzim satış yerleri kurarak maske satışına başlayacağını açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklaması bakanın bu ifadelerine birer gönderme olarak değerlendiriliyor. 

TÜRKİYE EZCANELER BİRLİĞİ 

Türkiye Eczaneler Birliği tarafından yapılan açıklamada, eczanelerde maske satışlarının yapılmayacağı belirtildi.

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, maske satışının tamamen yasak olduğunu, eczanelerde maske satışı yapılamayacağını söyledi. Bakan Koca açıklamasında marketlerde de maske satışlarının tamamen yasak olduğunu sözlerine ekledi.

RUHSAR PEKCAN NE DEMİŞTİ?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, A Haber kanalında 4 Nisan 2020 Cumartesi günü yaptığı açıklamada şunları söylemişti: Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var, halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız ekmeğini ya da sebzesini nereden alıyorsa ona yakın yerden bunlara daha rahat ulaşabilecek” diye konuştu.

Kaynak: SonHaberler

 

Yorumlar