e Devlet maske siparişi nasıl verilir? Başvuru başladı

e Devlet maske siparişi almaya başladı mı, maske siparişi vermek için neler yapmak gerekiyor, şeklindeki sorular maske ihtiyacı olan vatandaşın kafasını meşgul ediyor. PTT AVM, siparişleri almakta yetersiz kalınca e-Devlet Kapısı devreye girmişti.

Google Haberlere Abone ol
e Devlet maske siparişi nasıl verilir? Başladı

e-Devlet Kapısı maske siparişini almaya başladı mı, sipariş vermek için neler yapmak gerekiyor, e Devlet maske sipariş nasıl oluyor? Cumhurbaşkanlığının kararıyla PTT tarafından yapılan ücretsiz maske dağıtımı, epttavm.com üzerinden gerçekleşiyordu. Ancak aşırı yüklenme sonucunda site kilitlenince hükümet yeni bir çözüm getirdi. Buna göre maske siparişleri e-Devlet Sistemi üzerinden alınmaya başlandı. Ancak siparişler için gerekli olan formlar henüz hazırlanmadı. Karar dün akşam açıklandığı için bugün veya yarın muhtemelen sipariş hattının açılması bekleniyor. Peki, e Devlet maske siparişi nasıl verilir? 

e-Devlet üzerinden maske siparişi vermek de epttavm.com üzerinden vermekle aynı. Burada sadece TC Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra hizmetler kısmından PTT Genel Müdürlüğü başlığını seçmek gerekiyor.

Maske siparişleri için e devlet kapısı üzerinden düzenlenen sipariş formu hizmete sunuldu. Maske siparişi vermek isteyenler basvuru.turkiye.gov.tr adresine girerek karşılarına çıkan formu doldurup sipariş verebiliyor. Sipariş vermek için e devlet kapısına giriş yapmak gerekmiyor. 

 

 

e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek maske adetleri de yine PTT'de olduğu gibi sınırlı olacak. Haftada iki paket talep etme hakkınız bulunuyor. Her paketin içinde 5 adet maske bulunuyor.

20 yaş altında olanlar ile 65 yaşın üzerinde olanlar sipariş veremiyor. Çünkü bu yaş aralığında bulunanların zaten dışarı çıkmaları yasaklanmış durumda. 

Öte yandan maskelerin türü ve kalitesi de en iyi ürünlerden seçilmiş durumdadır.

Türkiye genelinde Mart ayının başından bu yana başlayan koronavirüs salgını nedeniyle aşamalı olarak tedbirler alınıyor, virüsle mücadelede başarılı bir yöntem izleniyor. Vatandaşın sokağa çıkmasını, vatandaşın kendi rızasıyla engellemeye çalışan hükümet, mümkün olan en az hasarla bu süreci atlatmaya çalışıyor. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

e-Devlet Kapısı üzerinden maske siparişi alınmaya başladı. 

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar

mehmet darkaya peyami sefa mha 330sk apar no 1 ickapı no 5 kişi sayısı 3
mehmet darkaya maske 3
Esengul ozeker Maske istiyorum kronik hastasiyim 65 yas ustude var evde bahceli evler mahallesi yesil yurt 4 sok. No10 taksim 7 yilmaz yavuz ap.corum
Ömer kuvvet Ömer kuvvet böbrek nakli hipertansiyon şeker kemik erimesi hastasıyım engelliyim NENE HATUN MH 170 SKK No 14 İstanbul esenler
Emre Kül Maske istiyorum Güzelyurt Mah. 1439 sk. No13 Güzelyurt Ortaokulu Karşısı