Manisa sabaha kadar beşik gibi sallandı

Manisa, dün merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de sabah saatlerine kadar sarsıldı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa sabaha kadar beşik gibi sallandı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Manisa, dün merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de sabah saatlerinden itibaren arka arkaya 4.4, 4.0, 4.6 ve 4.8 büyüklüklerindeki depremlerle sarsıldı. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Manisa’da son 24 saat içerisinde meydana gelen depremler, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, dün saat 18.53’te, merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, çevre il ve ilçelerden de hissedilmişti. Gece boyunca artçı depremlerle sarsılan Manisa’da sabah saatlerinde 4 büyük deprem daha meydana geldi.

Saat 05.14’te merkez üssü Manisa’nın Gölmarmara ilçesi 4,4, saat 05.16’da yine Gölmarmara 4.0, saat 05.50’de Saruhanlı ilçesinde 4,6 ve son olarak saat 05.52’de tekrar Gölmarmara ilçesinde 4.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Artarda gelen depremler sonrası vatandaşlar tedirginlik yaşadı.

KÖYLERDE HASAR OLUŞTU

Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası 30 kerpiç evde hasar oluştuğunu açıkladı. Şener, saat 18.53'te merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin Gölmarmara ilçesinin Tiyenli Mahallesi'nde kerpiç evlerde hasara neden olduğunu belirtti.

Kerpiç evlerin yapısı gereği sarsıntılara dayanıklı olmadığını söyleyen Şener, "Toplam 30 kerpiç evde hasar var." dedi. Evlerden 15'inin deprem öncesi kullanılmadığı bilgisini veren Şener, diğer 15 konutta yaşayanların da çoğunlukla yaşlı ve yalnız vatandaşlar olduğunu ifade etti.

Evlerinde hasar oluşanlara çadır vereceklerini belirten Kaymakam Şener, "İnsanlar korktukları için evlerine giremiyorlar. Herhangi bir yaralımız yok." diye konuştu. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz de ilçede öğle saatlerinde şiddetli yağmur meydana geldiğini, bazı bölgelerin su altında kaldığını ve mahsulün zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi: "Akşam saatlerinde de bir deprem yaşadık. Çok şükür can kaybı yok, devletimiz burada halkımızın yanında. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya başladık. Vatandaşımızla birlikteyiz,  onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." İlçedeki hasarın yarın belli olmaya başlayacağını aktaran Öz, "Şu anda gördüğüm evlerin tamamında irili ufaklı hasarlar var." değerlendirmesinde bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası ilk incelemelerde Tiyenli Mahallesi'nde 3 kerpiç evin orta derecede hasar gördüğünü bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 18.53'te Saruhanlı Gölmarmara arasındaki bir noktada merkezi bulunan 5,1 şiddetinde deprem meydana geldiği, il ve ilçe merkezlerinin hiçbirinde hasar bulunmadığı duyuruldu. Kırsal mahallelerde taramaların sürdüğü belirtilen açıklamada, "Saat 19.20 itibarıyla Gölmarmara Tiyenli Mahallesi'nde 3 kerpiç evde orta hasar olduğu tespit edilmiştir. Gelişmeler oldukça bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi yer aldı.

DEPREM ANI KAMERALARDA

Manisa ve çevre iller, dün akşam saatlerinde merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremle sallanırken, deprem anı bir büfenin güvenlik kamerasına yansıdı. Manisa ve çevre iller, dün akşam saatlerinde merkez üssü Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremle sallandı, Manisa’da dün akşam saat 18.53’ten bu saban 7.23’e kadar büyüklükleri 2.5 ile 5.1 arasında değişen 120 deprem meydana geldi. Deprem anı, Manisa’da bir işyerindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, depremin başlamasıyla birlikte raftaki ürünler yere düşerken, büfede bulunan iki kişi hızla dükkandan dışarı çıkıyor. Deprem bittiği anda ise içlerinden biri dükkana tekrar girip anahtarını alıyor ve büfeyi tekrar terk ediyor.

Yorumlar