Manisa Alaşehir Belediye Başkanı hangi partiden?

Manisa Alaşehir'de yaşanan bayrak krizinden sonra vatandaşlar Manisa Alaşehir Belediye Başkanı hangi partiden sorusunu sormaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Alaşehir Belediye Başkanı hangi partiden?

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşanan bayrak skandalı son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yerini alırken, vatandaşlar skandala neden olan ismi merak etmeye başladı. 

29 Ekim kutlamaları öncesinde dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yere serilmesi ve üzerinden otomobil geçmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İstiklal Caddesi üzerine asılmak istenilen 1000 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile Atatürk posterinin yere serilmesiyle ilgili sosyal medya üzerinden tepkiler artınca Manisa Valiliği konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Basın yayın organlarında yer alan Alaşehir İlçemizde şanlı Bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin yere serildiği ve üzerinden araç geçtiğine dair görüntülerle ilgili olarak; olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

CHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin ipinin kopması sonucu çalışan işçiler tarafından yere serildiğini ve ardından dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin toplandığını ifade etti.

Peki, bayrak skandalına neden olan Alaşehir Belediye başkanı hangi partiden ve kimdir? 

İşte Ahmet Öküzcüoğlu biyografisi:

Ahmet Öküzcüoğlu, 1968’de Alaşehir’de dünyaya geldi. Memleketinde dişçi Ahmet olarak bilinir. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Öküzcüoğlu ilkokulu Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu’nda, ortaokulu Alaşehir Ortaokulu’nda okuduktan sonra liseyi devlet parasız yatılı sınavını kazanarak İzmir Atatürk Lisesi’nde okudu.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

Buna ek olarak 2000 yılında Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’ndan Ziraat Teknikeri ünvanı ile mezun oldu.

Kütahya Hava Hastanesinde Yedek Subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra memleketime dönerek muayenehane açtı.

27 yıldır aynı adreste hizmet vermekte.

5 yıl Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili olarak Alaşehir Belediyesi’nde görevini yaptı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den Alaşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Yorumlar