Malezyalılar, Başakşehir’e hayran kaldı

Malezya’nın Alor Setar şehrinin Belediye Başkanı Zohdi bin Mohd Saad ve Meclis üyelerinden oluşan bir heyet Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Malezyalılar, Başakşehir’e hayran kaldı

Başakşehir Belediye binasında başlayan ziyarette misafirleri Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu karşıladı. Konuklarını Başakşehir’i tanıtan Başkan Kartoğlu, 32 bin işyerinde 300 bin kişinin çalıştığı Organize Sanayi Sitesi’nin Başakşehir’de yer aldığını belirtti. Kartoğlu, ”Ulaşım kolaylığı ve yeşil alanın bol olduğu bir ilçeyiz. Bu yüzden yatırımcıların ilk tercihi oluyoruz. Belediyemizin vergilerden ve ürettiğimiz projelerden oluşan yıllık bütçesi 430 milyondur. Bizde bu bütçeyi ilçemiz ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için kullanıyoruz” dedi.

Heyetin, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa sürede olayları nasıl değiştirdiği sorusunu cevaplayan Kartoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkenin lideridir. Televizyondan halka seslenerek vatandaşların meydanlara çıkıp demokrasiyi savunmalarını, devletine ve bayrağına sahip çıkmalarını istedi. Türk halkıda liderlerinin bu davetine uyarak ölümü bile göze alıp meydanlara çıktı. Sonunda da darbecilere gereken cevap verildi” diye konuştu.

Başakşehir Belediyesi’nden ayrılan heyet Başakşehir’in ilk üniversitesi olan İbn Haldun Üniversitesi’ne geçti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk’ün eşlik ettiği heyet üniversite ve eğitim sistemleri konusunda bilgiler aldı.

Yorumlar