Mahkum bu hafta neden yok, final mi yaptı?

Mahkum bu hafta neden yok, final mi soruları dizinin hayranları tarafından merakla ve hayretle sorulurken, diziyi yayınlayan kanalın her diziye sadece "para ve reyting" gözüyle baktığını unutuyor. Çünkü kanalın şu ana kadar yayınladığı hiçbir filmde gerçekten toplumsal bir kaygı söz konusu değil.

Google Haberlere Abone ol
Mahkum bu hafta neden yok, final mi yaptı?

Mahkum bu akşam neden yok, final bölümü ne zamanr, reytingleri düştü mü, Mahkum dizisinin bitirilme nedeni açıklandı mı? FOX TV kanalında yayınlanan Mahkum dizisi 28 Ekim 2022 Salı akşamı itibariyle final bölümüyle seyircisinin karşısına çıktı. Zaten reytinglerde gerilere düşen dizinin senaryosu da artık kendini tekrar etmeye başlamıştı. Ancak konusu açısından ilginç bir dizi olduğu için başta gençler olmak üzere geniş bir kitle tarafından izleniyordu. Tabii ki bu izlenme oranları Amerikan menşeili FOX TV'nin her şeye parasal bakan gözünü doyurmaya yetmez. Peki, Mahkum neden final yapıyor, gerçek nedeni nedir, reytinglerdeki düşüş mü?

 Mahkum neden final yapıyor, reytingleri düştü mü
 Mahkum neden final yapıyor, reytingleri düştü mü

 

Mahkum dizisi FOX TV'de her salı akşam yayınlanan polisiye-adliye karışımı bir diziydi. Konusu ilginç olduğu için sabit bir kitlesi oluşmuş durumdaydı. Başrollerinde (Savcı-Mahkum Fırat Bulut'u canlandıran) Onur Tuna ile (Barış-Savaş Yesari ikizlerini canlandıran) İsmail Hacıoğlu'nun oynadığı dizide ayrıca Melike İpek Yalova, Seray Kaya ve Gökçe Eyüboğlu vardı. 

Mahkum 2 sezon halinde ekrana geldi. İkinci sezon henüz tamamlanmadan dizinin final kararı alındı. 

Aralık 2021'de başlayan dizi sezonu Haziran 2022'de tamamlamıştı. Yeni sezon da eylül ayında başladı; ancak uzun sürmedi. Dizi aslında Güney Kore dizilerinden "Defendant" isimli diziden uyarlamaydı. 

Dizide "Savcı Fırat Bulut" bir sabah uyandığında kendisini, daha önce yakalayıp mahkemelere çıkardığı suçluları koyduğu cezaevinin ranzalarında buluyor. Aynı zamanda hafıza kaybı da yaşayan Savcı Fırat, ne olup bittiğini anlamazken, yaşananları en yakınındaki insanlara da anlatamaz haldedir. Suçlandığı konular ise akıl alır gibi değil. Çünkü en başta biricik kızını öldürmekle daha sonra da karısını öldürmekle itham ediliyor. 

Bütün bu başına gelenlerin altında ise bu kabusu görmeden önce yargılanmasını sağladığı son isim olan Barış Yesari'dir. Savcı Fırat Bulut, ülkenin en zengin ve kudretli ailelerinden biri olan Yesari ailesiyle uğraşmanın cezasını ödüyordu. 

Kardeşini daha doğrusu ikizini öldürerek herkesi kandırmaya çalışan Barış Yesari'nin peşine düşerek onu cezaevine tıkmayı başarmanın cezasını çeken Fırat Bulut, "savcıyken nasıl mahkum olunur" hikayesinin baş kahramanıdır. Daha doğrusu baş mağdurudur. Bu hikayenin baş kahramanı da Barış Yesari'dir. 

Barış ile Fırat'ın karşılıklı çekişmeleri, birbirleriyle uğraşmaları dizinin ana konusu haline gelmiş durumdaydı. Bazen birlikte hareket etmeleri, bazen düşman olmaları, diziye yeni karakterler girmesi ve birçok olayın birbirini tekrarı gibi görünmesi diziyi biraz da seyircinin gözünde soğutmuş gibiydi. 

Ancak dizinin asıl reytinglerden düşmesinin asıl nedeni TRT 1, ATV gibi kanalların daha iddialı dizilerle ekrana çıkmasıydı. Daha toplumsal kaygılarla hazırlanan ve ailece izlenebilen diziler yapan TRT 1'in dizileri birçok dizinin reytinglerde gerilere düşmesine neden oldu. Yine aynı şekilde daha milli konularda diziler yapan ATV ve Kanal D de FOX dizilerinin sonunu getiriyor. Mahkum dizisinin sonunu getiren diziler "Camdaki Kız" ile "Aldatmak" isimli diziler oldu. Dizi perşembe akşamlarının açık ara reyting rekortmenidir. 

Mahkum dizisi reytinglerde beklenen etkiyi gösteremeyince daha doğrusu gerilere düşmeye başlayınca FOX TV yönetimi ipini çekti. Hikaye bu kadar.

Mahkum dizisinin yayınlandığı akşamın birincileri: 

1- Aldatmak

2- Gelsin Hayat Bildiği Gibi

3- Camdaki kız

 Mahkum neden final yapıyor, reytingleri düştü mü?

 

 Mahkum neden final yapıyor, reytingleri düştü mü?
 Mahkum neden final yapıyor, reytingleri düştü mü?

 

MAHKUM DİZİSİ OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

Mahkum dizisinde oynayan oyuncuların canlandırdıkları karakterler şöyleydi:

Fırat Bulut (Onur Tuna): Türkiye Cumhuriyeti Savcısı'dır.

Barış Yesari (İsmail Hacıoğlu): Savaş'ın ikizi.

Büge Yesari (Melike İpek Yalova): Barış'ın sevgilisi.

Cemre Uysal (Seray Kaya): Daha önce dava kazanamamış bir acemi avukattır.

Giryan Tekin (Gökçe Eyüboğlu): Eski kimlik hırsızı bir kadın.

MAHKUM BU HAFTA NEDEN YOK?

Mahkum dizisi final bölümü bu akşam yayınlanacaktı. Ancak yayınlanmadı. Onun yerine bu akşam yeni bir dizi ekrana geldi.

MAHKUM FİNAL NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Mahkum final bölümü Cumartesi akşamı yayınlanacak.

Yorumlar

mahkum final olmasın mahkumu final yapan her kimse onun ben amını sikim