Lube Ayar kimdir, nereli, evli mi, babası kim, kimin kızı, kaç yaşında?

Lube Ayar veya tam adıyla Hacer Lube Ayar Halk TV'de son dönemlerde akşam saatlerinde düzenlenen tartışma programlarına yorumcu olarak katılan muhalif gazeteciler arasında yer alıyor. Ayar'ın özgeçmişi ve biyografisi seyirci tarafından merak ediliyor. Lube Ayar kimdir, nereli, evli mi, babası kim?

Google Haberlere Abone ol
Lube Ayar kimdir, nereli, evli mi, babası kim?

Lube Ayar kimdir, nereli, babası kimdir, evli mi? Ayar'ın mesleği nedir, ne iş yapıyor, kaç yaşında, daha önce nerede çalıştı, hangi gazetede yazıyor? Halk TV'de yayınlanan tartışma programlarına son dönemlerde yorumcu olarak katılan isimler arasında yer alan Ayar'ın biyografisi ve özgeçmişi merak ediliyor. Lube Ayar kimdir, nereli, evli mi, babası kim, kimin kızı, kaç yaşında? 

LUBE AYAR KİMDİR, NERELİDİR?

Muhalif gazetecilerden biri olan Lube ayar'ın nerede yazdığı, babasının kim olduğu, kimin kızı olduğu da en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. İşte Lube Ayar biyografisi:

Son olarak Halk TV'de Seda Selek'in sunumunu yaptığı programa yorumcu olarak katılan Lube Ayar'ın kim olduğu merak ediliyor.

Özellikle de isminin ilginçli ve anlamı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Lube Ayar kimdir, nereli, babası kimdir, evli mi?
Lube Ayar

 

Lube Ayar ile ilgili veya biyografisiyle ilgili olarak bilinen bilgilerden bazıları şöyle:

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü mezunudur.

Basın dünyasına Fanatik gazetesinde stajyer olarak başladı.

İyi bir futbol tutkunudur.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı ancak buradaki eğitimine devam etmedi.

Yeni Yüzyıl, Akşam, Star TV, Milliyet, Yurt ve Habertürk'te muhabir ve editör olarak çalıştı.

2006'da Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın görevden alınmasıyla sonuçlanan haberi sayesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen "Siyasal Haber" dalında Başarı Ödülü'nü kazandı ve "Yılın Gazetecisi" seçildi. Aynı haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne de lâyık görüldü.

Ayar, Yargıtay, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Alaattin Çakıcı arasındaki ilişkileri anlattığı Firar isimli kitabı 2006'da yayımlandı.

Fenerbahçe'ye açılan davaları konu aldığı Ne Şikesi Memleket Elden Gidiyor adlı kitabını 2016'da yayınladı.

Lube isminin anlamı ise bilinmiyor.

HABERTÜRK'TEN NEDEN KOVULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Mehmet Eymür’le yıllar önce yaşadığı bir diyaloğu ilk kez anlatan Ayar, çarpıcı iddialarda bulundu. MedyaRadar’ın özel haberine göre Mehmet Eymür’ün kendisini aradığını ve “Sizinle acil görüşmemiz lazım, evime gelebilir misiniz?” dediğini söyleyerek söze başlayan Lube Ayar, devamında anlattıkları ile ise adeta ağızları açık bıraktı. 

Eymür’ün aktardığına göre, Habertürk’ten kovulmasında eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay’ın payı olduğunu dile getiren Ayar, devamında şu ifadeleri kullandı: 

“‘Habertürk’ten niçin kovulduğunuzu biliyor musunuz?’ diye sordu. Şaşkına döndüm, çünkü aklımın ucundan geçmemişti bu! Habertürk’te yayımlanan bir manşetimi gösterdi. “Sanırım ben hastanedeyken yazmışsınız, bu yüzden o dönem kaçırmışım bunu” dedi. Haberim, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay hakkında yazılmış bir istihbarat raporuydu. Ve manşet şöyleydi: “MİT’ten MİT’çiye Belaltı Rapor”. “Ben bu yüzden kovulmadım ama aylar sonra Fatih Altaylı ile tatsızlık yaşadığım için kovuldum” dedim. “E sen öyle sanmışsın!” diye cevap verdi ve ekledi: “Mikdat Alpay, Fatih Altaylı’yı Ankara’ya çağırmış ve senin kovulmanı bizzat istemiş. Altaylı da ona şu cevabı vermiş; ‘Şimdi kovarsam anlar ve ortalığı da ayağa kaldırır, bana biraz zaman verin, onu bezdiririm kendisi istifa eder!” 

KÖŞE YAZARLIĞINA BAŞLADI

Ayar son olarak Halk TV'nin haber sitesinde köşe yazıları yazmaya başladı. 1978 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ayar, profesyonel kariyerine 1998 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğrenim görürken Fanatik gazetesinde stajyer olarak başlamıştır. Gazetecilik alanında kariyer yapmaya karar verdiğinde, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazanmış ancak eğitimine devam etmemiştir. Kariyeri boyunca Yeni Yüzyıl, Akşam, Star TV, Milliyet, Yurt ve Habertürk gibi önemli medya kuruluşlarında muhabir ve editör olarak görev yapmıştır​​​​.

Lûbe Ayar'ın gazetecilik kariyerindeki önemli başarılarından biri, 2006 yılında Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Canpolat'ın görevden alınmasıyla sonuçlanan haberidır. Bu haber sayesinde, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Siyasal Haber" dalında Başarı Ödülü'ne layık görülmüş ve "Yılın Gazetecisi" seçilmiştir. Ayrıca, aynı haberle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'nü de kazanmıştır​​​​.

Ayar, gazetecilik kariyerinin yanı sıra yazarlık alanında da eserler vermiştir. En bilinen kitaplarından biri, 2006 yılında yayımlanan "Firar" isimli eserdir. Bu kitap, Yargıtay, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Alaattin Çakıcı arasındaki ilişkileri konu alır. Ayrıca, 2016 yılında yayımlanan "Ne Şikesi Memleket Elden Gidiyor" adlı kitabında Fenerbahçe'ye açılan davaları ele almıştır​​​​​​.


 

Yorumlar