Lobi başarısı: Elon Musk'ın insana saldıran (!) robotu İsrail katliamlarından daha fazla ilgi çekiyor

İsrail'in Gazze saldırılarına destek vermediği için Siyonist lobilerin hedefine oturtulan Elon Musk aleyhine haberlerin sayısı artıyor. Şimdi de 2 yıl önce Tesla fabrikasında yaşanmış bir kaza yeni olmuş gibi servis edildi. İddiaya göre robotlar insanlara saldırıyormuş.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk'un robotları insana saldırıyormuş

Elon Musk, İsrail'in Gazze katliamına açık bir şekilde destek vermemenin bedelini ödemeye devam ediyor. İsrail'in Gazze saldırılarına destek vermediği için Siyonist lobilerin hedefine oturtulan Elon Musk aleyhine haberlerin sayısı artıyor. Şimdi de 2 yıl önce Tesla fabrikasında yaşanmış bir kaza yeni olmuş gibi servis edildi. 

İşte Musk aleyhindeki son haber: ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Tesla'nın Giga Texas fabrikasında yaşanan trajik bir olay, şirketin güvenlik protokollerine dair soruları beraberinde getirdi. İki yıl önce gerçekleşen ve geçtiğimiz günlerde detayları ortaya çıkan olayda, bir robotun kontrol kaybı sonucu bir mühendise saldırdığı ve ciddi yaralanmalara neden olduğu rapor edildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, alüminyum parçaları taşımak için tasarlanmış robot, mühendisi metal pençeleriyle yaraladı ve fabrika içinde kan izleri bırakarak kaotik bir sahne oluşturdu.

FABRİKADA GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Bu olay, Tesla fabrikasında otomatik robotların kullanımıyla ilgili güvenlik endişelerini gündeme taşıdı. İki yıl önce meydana gelen bu kazanın raporunun detaylarına ulaşılmasının ardından, fabrikada benzer vakaların olup olmadığına dair tartışmalar alevlendi. Özellikle, mühendisin yaralanmasına rağmen işten izin almadığına dair iddialar, şirketin yaralanma raporlama süreçlerine yönelik eleştirileri beraberinde getirdi.

GİZLİ BİLGİLER VE RAPORLAMA SORUNLARI

Olayla ilgili olarak Tesla'nın sözleşmeli çalışanlarını temsil eden bir avukat, fabrikada yaşanan yaralanma ve kazaların eksik veya yanlış rapor edildiğini öne sürdü. Bu iddialar arasında, bir inşaat işçisinin ölümünün bile raporlarda eksik olduğu belirtildi. Bu durum, Tesla'nın iş kazaları ve yaralanmaları "kişisel tıbbi vakalar" olarak sınıflandırarak yetkililerin gözünden kaçırmaya çalıştığı yönündeki önceki iddiaları güçlendirdi.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN RAPORLAR

2021 Yıllık Uyumluluk Raporu'nda yer alan bilgiler, mühendise yapılan robot saldırısının detaylarını yetersiz de olsa içeriyor. Rapor, robotun mühendisi nasıl yaraladığına dair spesifik bilgiler vererek, yaralanmanın ciddiyetine dair şüpheler uyandırıyor. Ancak raporda, mühendisin yaralarının iyileşmesi için işten herhangi bir gün izin almadığı belirtiliyor.

KAZALAR VE İSTATİSTİKLER

Tesla'nın Giga Texas fabrikasında, özellikle robotlarla ilgili kazaların sıklığı ve ciddiyeti, otomotiv endüstrisindeki diğer fabrikalarla karşılaştırıldığında dikkat çekici. 2022 yılında yapılan bir inceleme, her 21 işçiden birinin iş sırasında yaralandığını ortaya koyarken, sektör ortalamasının her 30 işçiden biri olduğu belirtildi.

Yorumlar