Lice'de sıcak temas sağlandı, 6 terörist öldürüldü

Operasyonların devam ettiği Lice kırsalında teröristlerle sıcak temas sağlandı. 6 teröristin öldürüldüğü çatışmada 2 asker şehit oldu

Google Haberlere Abone ol
Lice'de sıcak temas sağlandı, 6 terörist öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularının katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor. Operasyonda çıkan çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Operasyon kapsamında 6 terörist de etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Lice'de yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, 19 Mart 2017 tarihinde Diyarbakır Lice'de yürütülen operasyon esnasında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu belirtildi.

Operasyonda, toplam 6 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirilerek silahlarıyla beraber ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu çatışmada hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanları cennet olsun" denildi.

DİYARBAKIR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerindeki 10 kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani'de dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Lice'nin Birlik, Şenlik, Abalı, Çeper, Erginköy, Tuzlaköy köyleri ile Hani'nin Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukarı Turalı köyünde saat 20.00'den geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedildi.

Yorumlar