Libya'da hareketli gün: Türkiye, Almanya ve Katar'dan üst düzey ziyaretler

Libya'nın başkenti Trablus'a bugün Türkiye, Almanya ve Katar'dan aynı saatlerde önemli ziyaret gerçekleştirildi. Türkiye'den yapılan ziyarette Milli Savunma Bakanı Akar ve Kuvvet Komutanları bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Almanya ve Katar'dan önemli ziyaretçiler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet Libya'ya indi. Bakan Akar'ın önderliğindeki heyetin Tarblus'a indiği sırada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da görüşme yapmak üzere ülkeye geldi. Alman bakanın Trablus Havalimanı'nda çelik yelekle görüntülenmesi dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret etti.

KATAR SAVUNMA BAKANI LİBYA'DA

Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, resmi temaslarda bulunmak üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi. 

Atiyye için Mitiga Havaalanı'nda askeri tören düzenlendi.

Tören kıtasını selamlayan Atiyye, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru Libya hükümetinin Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin en-Nemruş, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Muhammed eş-Şerif ve Libyalı diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Atiyye ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat kapsamında oluşturulan Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı'na gitmek üzere tören alanından ayrıldı.

ALMAN BAKAN DA LİBYA'DA

Bakan Akar'ın önderliğindeki heyetin Tarblus'a indiği sırada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da görüşme yapmak üzere ülkeye geldi. Alman bakanın Trablus Havalimanı'nda çelik yelekle görüntülenmesi dikkat çekti.

Libya'ya indikten sonra Twitter hesabından yaptığı açıklama yapan Maas, tarafların ülkeyi silahlandırmaya devam ettiğini belirterek, Libya'daki savaşa bir çözüm bulmaya çalıştığını kaydetti. Maas ayrıca, Sirte'de silahsızlandırılmış bölge önerisi sunacağını aktardı.

Yorumlar