Kurban pazarında son gün yoğunluğu

Elazığ’da bayram arefesinde kurban pazarı iyice hareketlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kurban pazarında son gün yoğunluğu

Elazığ’da bayram arefesinde kurban pazarı iyice hareketlendi. Hayvan pazarını ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da satıcılar ile alıcılar arasına zaman zaman girerek pazarlıkları bitirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Kurban Bayramı arefesinde, kurban pazarlarında hareketli dakikalar yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurbanlık almak için gelen vatandaşlar ile satıcılar arasında kıyasıya pazarlık yaşanıyor. Küçük baş kurbanlıklar 700 ile bin 500 lira arasında satılıyor. Büyük baş kurbanlıklar ise ortalama 7 bin ile 15 bin lira arasında gidiyor. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da, kurban satışı yapılan pazarı ziyaret etti. Ziyarette hem alıcılarla hem satıcılarla sohbet eden Başkan Yanılmaz, bazen araya girerek pazarlığın tamamlanmasına da vesile oldu.

Arakan’da büyük bir katliam ve zulüm olduğunu dikkat çeken Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Maalesef Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, dünya sessiz kalıyor. Dünyada sadece cumhurbaşkanımızın sesi çıktı, müdahale etti” dedi.

"Satıcılarımız hizmetten memnun"

Elazığ’da 5 ayrı nokta da kurban satış yerlerini belirlediklerini dile getiren Başkan Yanılmaz, “Onlardan bir tanesi de canlı hayvan pazarı. Biz canlı hayvan pazarında bu yıl çok geniş bir çalışma yaptık. Yolları asfaltladık alanı genişlettik satış yerini yeniden organize ettik. Yeniden su çektik, üzerini kapattık, gölgelik alanlarda rahat satış yapılması için yapılması gereken bütün hizmetleri yaptık. Gezdiğimde de gördüm ki hayvan satıcıları bu hizmetlerden çok memnun. Geçen yıllara göre çok çok iyi hizmet verdiklerini onlarda söylüyor. İnşallah hem alanlar, hem de satanlar memnun olur” diye konuştu.

26 kesim noktasında vatandaşa poşet dağıtımı yapılacak

Pazarda gezerken birkaç pazarlığı bitirdiklerini, bitiremedikleri pazarlıkların da olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, "Canlı hayvan pazarlığını bitirmek kolay değil ama inşallah satanlarda alanlarda memnun olacak. 26 kurban kesim yerlerini de belirlemiş olduk. Kurban kesim yerlerinde yine bizim aparatlarımız hazır olacak. O bölgelere su çektik ve belediye ekiplerimiz içme suyu dağıtımı yapacak. Sakatatların konulacağı yerleri ayarladık. Hemşehrilerimize 2 tür poşet dağıtacağız. Bir tanesi sakatatları, kirlileri içine koyacakları poşet, bir tanesi de temiz etleri içine koyacakları poşet. Hedefimiz hemşehrilerimizin Kurban Bayramını en güzel şekilde geçirirken çevreyi de kirletmemesidir” diye konuştu.

Hayır çarşısı, kurbanlık eti de dağıtacak

Hayır Çarşısının Kurban bayramında hem kurbanları hem de kurban etlerini kabul ettiğini aktaran Başkan Yanılmaz, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız Doğukent’teki hayır çarşımıza kurban etlerini bağışlayabilirler. Biz kurban bayramı içinde bu etlerin dağıtımını yapacağız. Geçim sıkıntısı çeken hemşehrilerimize kurban bayramı içerisinde bu etlere sahip olacak ve kurbanı da inşallah en iyi şekilde geçirmiş olacaklar. Hemşehrilerimizin ve bütün dünyada ki Müslümanların kurban bayramını kutluyorum. Hacılarımızın da sağlık, sıhhat içinde haclarını yapmalarını temenni ediyorum."

Yorumlar