Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 19 Mayıs Salı Final Sonuçları

TRT 1'de Ramazan ayı boyunca yayınlanan Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında final gecesi düzenlendi. Final gecesinde geçen haftalarda yarışarak birinci olanlar yarışıyor. Büyük heyecanla beklenen final gecesi geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması

Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının dördüncüsünün büyük finali 19 Mayıs 2020 Salı akşamı düzenleniyor. Yarışmanın final gecesinde yarışan isimler Muhammed Yahya Yıldızhan, Rıfat Ablay, Muhammed Sizcan, Hüseyin Akbulut, Erkan El Kaysi, Mustafa Tayyip Yaşar ve Eyüp Ensar Kılınç oldu.

Hafız Osman Şahin, Mehmet Ali Sarı, Osman Eğin ve Halil Necipoğlu hocaların jüri üyeliğini yaptığı yarışmada bu akşam en güzele sese ve tilaveti en güzel şekilde okuyan yarışmacılar yarışıyor. Yarışmada birbirinden iddialı 7 yarışmacı yarışıyor. 

Aslen Iraklı olan Erkan El Kaysi 28 yaşındadır. Erkan El Kaysı, Ankara İlahiyat Fakültesi'nde master yapmaktadır.

 

İlk olarak aslen Iraklı olan Erkan El Kaysi yarıştı. 28 yaşında olan Erkan El Kaysı, Ankara İlahiyat Fakültesi'nde master yapmaktadır. Hat sanatıyla ilgilenen El Kaysi, doğa resimleri yapmayı seviyor.

Dr. Rıfat Ablay oldu. Rıfat Ablay aslen Şanlıurfalı ve Diyarbakır'da ikamet ediyor. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Yarışmada bu akşam ikinci olarak yarışan isim Dr. Rıfat Abay oldu. Rıfat Ablay aslen Şanlıurfalı ve Diyarbakır'da ikamet ediyor. Evli ve üç çocuk babası olan Rıfat Ablay Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Henüz 15 yaşında olan Muhammed Yahya Yıldızhan aslen Diyarbakırlı olmasına karşın İstanbul'da ikamet ediyor. Babası Beyoğlu ilçesinde İmam-Hatip olarak çalışmaktadır.

 

Üçüncü olarak yarışan isim ise Muhammed Yahya Yıldızhan oldu. Aslen Diyarbakırlı olan Yıldızhan, İstanbul'da ikamet ediyor. Henüz 15 yaşında olan Yıldızhan, İmam-Hatip Lisesinde okuyor.

Hüseyin Akbulut İstanbul Büyük Çamlıca Camii'nde Müezzin Kayyım olarak çalışmaktadır.

 

Hüseyin Akbulut, aslen Tokatlı olup İstanbul'da yaşıyor. 38 yaşındadır. Büyük Çamlıca Camii'de müezzin kayyımdır. Ud çalıyor. Hafta finalinde 487 puan almıştı, final biletiyle büyük finale katılmaya hak kazanmıştı. 

KUR'AN-I KERİM GÜZEL OKUMA YARIŞMASI 2020 SONUCU

Final gecesinde en yüksek puanı alan ilk 3 yarışmacı açıklandı. Buna göre en yüksek puanı alan yarışmacılar şöyle oldu:

1. Hüseyin Akbulut 396 puan ile bu yılın birincisi oldu.

2. Muhammed Sizcan 393 puan

3. Eyüp Ensar Kılınç 390 puan

 

Detaylar Geliyor...

 

 

Yorumlar