Muhammed Yahya Yıldızhan kimdir, nerelidir?

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasının 18 Mayıs Pazartesi etabında Muhammet Yahya Yıldızhan damgasını vurdu. Yıldızhan, sesinin güzelliğiyle jüri heyetinden ve seyirciden en yüksek puanı alan isim oldu. Peki, Muhammed Yahya Yıldızhan kimdir? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Muhammed Yahya'ya hayran kaldı

Muhammed Yahya Yıldız'ın Kur'an tilaveti hem ekran başındakileri hem stüdyodakileri mest etti. Sesinin güzelliği ve tilavetinin yaşına göre profesyonelce oluşu herkesi kendine hayran bıraktı. Jüri heyeti Muhammed Yahya'ya hayran kaldı. Hayranlıklarını gizleyemeyen jüri üyelerinin tamamı onunu için dua ederek, onun Kur'an okumak için doğmuş olabileceğini söylediler.

TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının 18 Mayıs 2020 Pazartesi akşamki etabında Muhammed Yahya Yıldız geceye damgasını vurdu. Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu ve Osman Eğin hocalar Muhammed Yahya'ya 100'er puan verirken; Osman Şahin Hoca ise 99 puan verdi.

15 yaşında olan Muhammed Yahya Yıldızhan aslen Diyarbakırlı olmasına karşın İstanbul Beyoğlu'nda ikamet ediyor. 

GEÇEN BÖLÜMÜN BİRİNCİSİ OLMUŞTU

Yarışmacılar arasında en genç ve sesi en güzel olan Yıldızhan, tilavetiyle jüri heyetinden tam puan aldı. Yarışmanın ilk etabında bütün jüri üyeleri Muhammed'e 100'er puan verdi. Hafta finali bölümünde de üç jüri üyesi 100 puan verirken, bir üye 99 puan verdi. Geçen bölümde seyirci jüri de Muhammed'e 97 puan vermişti. 

Henüz 15 yaşında olan Muhammed en yakın rakibine 17 puan fark attı. 

2005 doğumlu olan Muhammed Yahya Yıldızhan, hafızlığını Abdülsselam Kur'an kursunda yaptı.

DAHA ÖNCE DE DERECEYE GİRMİŞTİ

Muhammed Yahya Yıldızhan daha önce de katıldığı Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Okuma yarışmasında ikinci olmuştu. 

2018 yılında Eskişehir'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya henüz 12 yaşındayken katılan Muhammed, yarışmada ikincilik ödülü kazanmıştı.

Yorumlar

selahattin KANDEMİR Muhammed Yahya Yıldızhan sen ALLAH ın bizlere lütfusun