Kulp Kaymakamı Burak Akeller cami imamını darp etti iddiası

İddiaya göre Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in Cuma günü hutbe okuyan imamı, "eksik okuduğu gerekçesiyle" darp etti. "Terörist" olmakla itham edilen imamın korucu oğlu ve polis kardeşi olduğu ortaya çıktı. Darp raporu alan imam, kaymakamdan şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakam camide imamı darp etti iddiası

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller, cuma namazı için Bahçelievler Camii'ne gitti. Namaz sırasında, imam M.K'nin hutbe okuma tarzını eleştiren Akeller, namazın ardından imamı mikrofonla darp ettiği iddia edildi. İmam M.K'nin, yaşanan bu olay sonrası darp raporu aldığı ve Kaymakam Akeller hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

KORUMALARIN İDDİALARA MÜDAHALESİ

Şikayetin ardından, Akeller'in korumalarının olay yerine giderek imamı darp ettiği mikrofonu aldırdığı ve şikayetin geri alınması için baskı yaptığı iddia edildi.

MİL DİYANET-SEN'İN AÇIKLAMASI

Mil Diyanet-Sen sendikası, olaya tepki göstererek detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kaymakam Akeller'in imama ağır küfürler edip mikrofon sapıyla darp ettiği, ayrıca "Sen terörist misin?" gibi ithamlarda bulunduğu belirtildi. İmamın, Kaymakam'a ailesinin güvenlik güçlerinde olduğunu hatırlatmasına rağmen darp edildiği ifade edildi.

Sendika açıklamasında, "Diyarbakır Kulp Kaymakamı cuma namazı sonrası imam odasına girmiş ve din görevlimize ağır küfür ederek mikrofon sapıyla imamı darp etmiştir. Sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialara göre, cuma namazında hocamız hutbeyi okurken sehven bir iki satırı atlıyor. Bunun üzerine camide bulunan Kaymakam bey imama ‘Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku’ şeklinde bağırarak uyarıyor. İmam kardeşimiz o paragrafı atladığını fark ederek tekrar paragrafı okuyor. Namaz kılındıktan sonra Kaymakam beyin korumaları camiyi tamamen boşaltarak hocamızı imam odasına götürüyorlar. Odaya giren Kaymakam bey hocamıza ağır küfürler ederek hakarette bulunuyor ve üzerine yürüyor.”

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Hocamıza ‘Sen terörist misin? şeklinde ithamda bulunuyor. Hocamız Kaymakam beye ‘Kaymakam bey benim babam geçici köy korucusu abim de polis, lütfen yapmayın’ diyor. Bunun üzerine Kaymakam bey imamı mikrofon sapıyla darp ediyor. Aynı zamanda Diyanet-Sen ilçe temsilcisi olan hocamız bu olay sonrası hastaneye giderek darp raporu almıştır. Evet, sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialar bunlar. Genç ve Çınar kaymakam hadisesinden sonra Kulp ilçemizde yaşanan bu müessif olay bizleri üzmüştür.”

SENDİKANIN TAKİP EDECEĞİ ADIMLAR

Sendika, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gerekli işlemleri yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, içişleri bakanı, Diyarbakır valisi ve il müftüsünün de bu olaya kayıtsız kalmayacağına olan inançlarını dile getirdiler.

Yorumlar