Kübra Akman boyu kaç cm? Resmi olarak farklı

Kübra Akman'ın boyu bazı kaynaklarda 1,97 cm olarak geçse de aslında gerçek boyu bundan da daha uzun. Resmi kaynaklarda boyuna dair gerçek bilgiler yer alıyor. İşte Akman'ın gerçek boyu...

Google Haberlere Abone ol
Kübra Akman boyu kaç cm? Resmi olarak farklı

Kübra Akman'ın kadın voleybol milli takımının en uzun boylu oynucusu olarak öne çıkıyor. Hal böyle olunca da boyu merak ediliyor. Akman'ın boyuna dair başta Google ekranı ve Wikipedia olmak üzere birçok yerde bir sayı var. Ancak bu sayı doğru değil. Akman'ın boyuna dair gerçek veriler ise resmi internet sitesinde yer alıyor. işte gerçek sayı:

KÜBRA AKMAN BOYU KAÇ CM?

Kübra Akman'ın boyu Wikipedia ve Google arama sonucunda 1,97 olarak çıksa da aslında öyle değil. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) resmi internet sitesinde Akman'ın boyuna dair doğru ve gerçek bilgiler yer alıyor.

Kübra Akman boyu kaç cm Resmi olarak farklı
Kübra Akman

 

TVF resmi internet sitesinde bütün kadın voleybolcuların boy, kilo ve yaş bilgilerine yer veriliyor.

Bilgileri yer alan bir oyuncu da Kübra Akman.

Resmi verilere göre Kübra Akman'ın boyu 200 cm yani 2 metredir. 

Diğer kaynaklarda yer alan 1,97 ise doğru bilgi değildir. 

Aynı zamanda 88 kilo ağırlığında olan Kübra Akman, 28 yaşındadır.

KÜBRA AKMAN BİYOGRAFİSİ

Kübra Akman, 13 Ekim 1994 tarihinde İznik, Bursa'da doğan Türk millî voleybolcudur. Orta oyuncu pozisyonunda oynamaktadır ve kariyeri boyunca Türk Hava Yolları'nda görev yapmıştır.

Kariyerine 2008 yılında Nilüfer Belediyespor'da başlayan Kübra, 2013 yılına kadar bu kulüpte oynamıştır. 2012-2013 sezonu başında ise VakıfBank'a transfer olmuş ve burada önemli başarılar elde etmiştir. 2013 yılında VakıfBank ile FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşamıştır.

Kübra Akman boyu kaç cm Resmi olarak farklı
Kübra Akman

 

Millî takım düzeyinde de başarılı bir kariyere sahip olan Kübra Akman, Türkiye Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı ve Türkiye Genç Kadın Voleybol Milli Takımı kadrolarında yer almıştır. Bu takımla birlikte 2011 FIVB Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası ve 2012 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası gibi prestijli organizasyonlarda şampiyonluklar elde etmiştir.

Kübra Akman, voleybol kariyeri boyunca hem kulüp düzeyinde hem de millî takım seviyesinde önemli başarılar elde etmiş ve Türk voleybolunun başarılı isimlerinden biri olarak tanınmıştır.

 

Yorumlar