Vargas neden sınır dışı edildi? Melissa Vargas annesi kim?

Voleybol Kadın Milli Takımı oyuncularından Melissa Vargas'ın nereli olduğu uzun zamandır merakla soruluyor. Fiziksel görünüşü, adı ve soyadı nedeniyle sık sık özel hayatı merak ediliyor. Peki, Melissa Vargas aslen nerelidir, annesi veya babası aslen nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Vargas neden sınır dışı edildi? Annesi kim, nereli

Melissa Vargas'ın anne ve babasının nereli olduğu soruları, Voleybol Kadın Milli Takımı'nda yer alan "yabancı görünümlü" bir oyuncu olması nedeniyle merakla soruluyor. Voleybol Kadın Milli Takımı'nın en iyi oyuncularından biri olan Vargas'ın memleketi, annesi ve babası konusunda merakla araştırılan soruların cevaplarını sizler için derledik.

MELİSSA VARGAS NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?

Melissa Vargas aslen Güney Amerika ülkesi Küba'lıdır. 23 yaşındaki milli voleybolcu tam adı ise Melissa Teressa Vargas Abreu'dur. Melissa Vargas'ın annesi ve babası da aslen Kübalı'dır. Ülkesinin sağlık sistemini beğenmediği için spor müsabakalarından men edildi. O da İsviçre'ye giderek buraya sığınma talebinde bulundu. Aslında sınır dışı edilmedi. Kendisi başka bir ülkede hayatına devam etmek için Küba'dan ayrıldı.

Fenerbahçe kadın voleybol takımında forma giyiyor. Türk statüsüne geçmesinin ardından milli takımda da yerini alan Vargas, 16 Ekim 1999 doğumlu.

23 yaşındaki milli voleybolcu 1 metre 94 santimetre boyuna sahip.

Melissa Vargasa annesi babası nereli Melissa Vargas Türk mü
Melissa Vargas, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden vatandaşlık belgesini alarak Türk vatandaşlığına geçmişti. 

 

76 kilogram ağırlığındaki oyuncu pasör çaprazı ve 3.26 metre smaç yüksekliğine sahip.

BEŞ YIL ÖNCE FENERBAHÇE'E KATILDI

12 yaşında Küba alt yaş millî takımlarında oynamaya başlayan Vargas, 2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına transfer oldu. 2018-19 sezonuyla birlikte de Fenerbahçe’ye katılan Vargas burada performansını sergilemeye devam ediyor.

Melissa Teressa Vargas Abreu 16 Ekim 1999’da dünyaya gelen Küba asıllı Türk millî voleybolcudur.

Melissa Vargasa annesi babası nereli Melissa Vargas Türk mü

Melissa Vargasa

 

Lisede Cienfuegos Cuba takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, 12 yaşında Küba alt yaş millî takımlarında oynamaya başladı.

ÜLKESİNİN MİLLİ TAKIMINDAN MEN EDİLDİ

Melisa Vargas, Avrupa'da oynadığı bir maç esnasında sakatlandı. Sakatlandıkta sonra Küba'da tedavi olması gerekiyordu. Ancak devlet imkanları tedavisi için yetersiz kalıyordu. O da özel bir hastanede tedavi olmak istedi. Devlet yönetimi bu durumu kendisine hakaret olarak kabul etti ve Vargas'ı cezalandırdı.

Vargas, Küba hükümeti tarafından 4 yıl sahalardan men edildi. Vargas ise pes etmeyerek İsviçre takımlarından biriyle anlaştı. Mülteci olarak bu ülkeye gitti. Daha sonra ise Sırbistan vatandaşı olarak devam etmek istedi ancak milli takım izni çıkmadı.

2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına transfer olan oyuncu, 2018-19 sezonuyla birlikte Fenerbahçe'ye katıldı.

Melissa Vargas ve annesi
Melisa Vargas ve annesi

 

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİ

2021 yılında Türk vatandaşlığı alan Vargas'a, 9 Nisan'daki bir törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kimlik verildi.

Türk vatandaşlığına geçmesiyle Melissa olan ilk adını Türkçeleştirerek Melisa olarak değiştirdi.

 

Yorumlar