Korona 17 yaşındaki genci hayattan kopardı

Koronavirüse yakalanan 17 yaşındaki Burcu Usanmaz, Ardahan'dan getirildiği Ankara'da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Korona 17 yaşındaki genci hayattan kopardı

Koronavirüsün sadece yaşlılarda veya kronik hastaların ölümüne neden olduğu tezi her geçen gün çürüyor. Çünkü gencecik insanlar koronavirüse karşı çaresiz kalabiliyor hatta ölebiliyor. Öte yandan yaşlı birçok insan ise korona mücadelesini kazanabiliyor.

Ardahan'ın Göle İlçesine bağlı Samandöken (Sinot) köyünde 17 yaşındaki Burcu Usanmaz koronavirüse yakalandı.

Tedavi için gönderildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde 10 gün önce tedaviye alınan Burcu hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Burcu Usanmaz'ın babası acılı haberi alır almaz hastaneye koşarken, yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

Burcu'nun ölüm haberiyle sarsılan yakınları "Tarifsiz acılar içerisindeyiz." dedi.

Memleketi Göle'yi yasa boğan Burcu Usanmaz'ın Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

KÖYÜN YARISI KORONAYA YAKALANDI, ÖLEN YOK

Öte yandan Bursa'da aylar önce corona virüsten dolayı karantinaya alınan İshaklar köyünde çok sayıda yaşlı virüse yakalanmasına rağmen kimse vefat etmedi. Harmancık ilçesinin İshaklar köyünde aylar önce corona virüs vakası görüldü. Çoğunluğu yaşlılardan oluşan köyde çok kişi corana virüse yakalandı. Vakalar artınca köy karantina altına alındı.

Büyük kısmı yaşlılardan oluşan köylülerden kimse corona virüsten dolayı hayatını kaybetmedi. Ormanların içinde bulunan ve oksijen deposu olan köyde köylüler tükettikleri her şeyi kendi yetiştirip organik olarak besleniyor. Corona virüse yakalananların iyileşmesi sonucu köydeki karantina kaldırırken, köydeki herkes sağlıklı yaşantısına devam ediyor.

Corona virüsten köylerinde ölüm olmamasını temiz hava ve sağlıklı beslenmeye borçlu olduklarını ifade eden İshaklar köyü sakinleri, "Köyümüz corona virüs vakalarının çok olmasından dolayı karantinaya alındı. Köydeki çok kişide corona virüs tespit edildi. Hasta olanların büyük çoğunluğu yaşlılar. Bunlar tedavi olup hepsi sağlığına kavuştu. Virüsten dolayı kimse hayatını kaybetmedi. Köyümüzün havası temiz, suları güzel, yediğimiz ürünleri de kendimiz yetiştiriyoruz. Böyle olunca çok şükür virüsten kimse hayatını kaybetmedi. Corona olduk, ama tedavi de olduk, çok şükür iyileştik. Köyümüzde corona bitti ve karantina kalktı, şimdi sağlıklı şekilde hayatımıza devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar