Kırmızı Oda Maria kim?

Kırmızı Oda Maria karakteri dizinin son bölümlerinden itibaren ekrana gelmeye başladı. Zafer Karahanoğlu'nun hayat hikayesinin anlatıldığı bölümlerde ekrana gelen Maria karakterini kim canlandırıyor, gerçekte de var mıydı sorular seyircinin kafasında cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı Oda Maria kim?

Kırmızı Oda Maria kim veya Kırmızı Oda Maria karakterini canlandıran oyuncu kimdir, kim oynuyor? Büyük bir beğeniyle izlenen Kırmızı Oda dizisinin son bölümlerinde Zafer ve Nihal çiftinin hayat hikayelerine yer veriliyor. Maria da bu hikayelerin bir parçası olarak ekrana geliyor. Peki, Kırmızı Oda Maria kim? 

Kırmızı Oda Maria kim?
Kırmızı Oda dizisine yeni katılan Derya Taşbaşı, Maria karakterini canlandırıyor.

 

Maria, Türkiye'nin ünlü ve zengin ailesinin aynı şekilde ünlü olan genç ve yakışıklı oğlunun gençlik aşkıdır. Yurt dışında eğitim gördüğü esnada aşık olduğu sevgilisidir. Zafer Karahanoğlu, gençliğinde Almanya'da okul okurken tanışıyor Maria ile. 

Dizinin senaryosunda yer verilen Zafer ve Maria hikayesi de Gülseren Budayıcıoğlu'nun romanında yer alan karakterlerdir. Zafer'in başından gerçekten de böyle bir olay geçmiş. 

Zafer, yurt dışında okurken Maria ile uzun bir birliktelik yaşıyor. Ona aşık olduğunu ailesine açıklıyor. Ancak ülkenin zengin ve tanınmış iş adamı Vahit Karahanoğlu, oğlunun yabancı bir kadınla evlenmesine karşı çıkar ve Maria ile olan birlikteliğini istemez. 

Zafer de zorunlu bir şekilde Maria ile olan yollarını ayırır ve ülkesine geri döner. 

Sonrasında Nihal olan hikayesi başlar.

Kırmızı Oda Maria kim?
Senrayoya göre Maria, Zafer'in dünyasında hala var.

 

Zafer'in Nihal ile olan hikayesi dizide anlatıldığı gibi tamamen mantık üzerine kurulu, ortada aşk olmayan bir ilişkidir. 

Ancak evlilik sonrasında Maria'nın gölgesi sürekli üzerlerinde dolaşıyor. 

Peki, Kırmızı Oda Maria'yı kim oynuyor?

Kırmızı Oda dizisinde Maria karakterini canlandıran oyuncu Derya Taşbaşı'dır. Peki, Derya Taşbaşı kimdir?

DERYA TAŞBAŞI KİMDİR?

Kırmızı Oda oyuncuları kadrosuna dahil olan Derya Taşbaşı, dizide rolünü canlandırdığı gibi gerçekten de Almanya'da doğmuş büyümüş bir kişidir.

Derya Taşbaşı 1985 yılında Almanya’nın Möchne Gladbach şehrinde doğdu.

Taşbaşı ortaokul ve lise eğitimini Köln’nün Rhein Gymansium okulunda tamamlayarak, bir Avrupa Birliği Projesinde yer almak için 2004 yılında İstanbul’a geldi.

Projenin sonlanmasıyla Türkiye’de hayatına devam etme kararı alan Derya Taşbaşı, İstanbul’da uluslararası şirketlerde müşteri temsilcisi olarak çalışıp, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı okudu. Bu alanda yarışma sonuçları ödüllere sahip oldu ve Burslu Milano Domus Akademi de bir dönem okuma şansı oldu.

Öğrencilik yıllarında oyunculuk ve sunuculuğa olan ilgisi ağır basan ve dizi oyunculuğuna başlayan Derya, Arka Sıradakiler isimli gençlik dizisinde ilk kamera önü deneyimini yaşarken, oyunculuk kariyerine Kanıt ve Kollej Günlüğü dizilerinde devam etti. Ayrıca bu sure zarfında çeşitli reklam kampanyalarının yüzü olarak ekranlarda yerini aldı.

TRT Spor’da 295 bölüm yayınlanan Haydi Spora isimli programın sunuculuğunu yapan Derya Taşbaşı, Kanal 7 ekranlarında sunuculuğunu yaptığı Uçan Halı programıyla, seyircilere dünyanın en çok merak edilen ülkeleri ve şehirlerinden seslendi.

Kırmızı Oda'nın Maria'sı Derya Taşbaşı, Son olarak da TRT Avaz ekranlarında Türk Halk oyunlarını tanıtan Türk Dansları isimli programı hazırlayıp sunmaya başladı.

Yorumlar