Kırmızı Oda gerçek mi? Hangi kitap veya eserden

Kırmızı Oda gerçek mi veya dizinin senaryosu gerçek hikayelerden mi oluşuyor yoksa kurgusal öykülerden mi? TV8'in çok konuşulacak dizisiyle ilgili merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı Oda gerçek mi? Hangi kitap veya eserden

Kırmızı Oda gerçek mi, dizide geçen hikayeler gerçek hayattan mı alındı yoksa tamamen hayali bir senaryodan mı oluşuyor. İşte Kırmızı Oda hakkında merak edilenlerden bazıları: TV8 ekranlarına yepyeni bir soluk getirerek sınırların ötesine geçecek yeni dizi Kırmızı Oda'nın tanıtımı izleyiciler ile buluştu! Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun öykülerinden uyarlanarak Banu Kiremitçi Bozkurt'un senaryolaştırdığı dizinin altında yatan temel hikayelerin nasıl oluşacağı, gerçek hayattan olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kırmızı Oda gerçek mi? Hikayeler gerçek hayattan mı alıntılanıyor? Kırmızı Oda dizisi hangi kitaptan uyarlandı? Kırmızı Oda kitabının yazarı kimdir? İşte detaylar: 

Kırmızı Oda dizisi Psikiyatri Doktoru Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi isimli kitabındaki hikayelerden derlenerek gurgulanmış bir dizidir. Yani dizideki olayların tamamı gerçek hayatta yaşanmış hikayelerdir. Peki, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu kimdir? 

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİMDİR?

1947 yılında Ankara’da doğan Gülseren Budayıcıoğlu, 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış; Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yapmıştır.

1973 yılında evlenmiş, sonrasında TRT'den ayrılıp Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’ne asistan olarak girdi.

1977’de uzman oldu ve 1982 yılına kadar öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1982 yılında üniversitede doçent olmak üzereyken, tercihini hocalıktan değil, doktorluktan yana yaparak üniversiteden ayrıldı. Bunun akabinde, Ankara’da 23 yıl boyunca serbest hekimlik yapan Budayıcıoğlu, hastaları ile olan görüşmelerini kaleme aldığı "Madalyonun İçi" isimli kitabını çıkardı.

2005 yılında en büyük hayallerinden birini gerçekleştiren Budayıcıoğlu, hastaların sosyal güvencelerini doğrultusunda, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezini açarak Madalyon psikiyatri merkezinde kendisi gibi başarılı hekimler ile çalıştı.Türkiye’nin ilk ve tek psikiyatri merkezi olması özelliğini taşıyan merkez; ülkemizdeki her kesimden insanın başvurabileceği düzeyde olduğu için de önemli bir yer edindi.

2008 yılında "Günahın Üç Rengi", "Hayata Dön" ve "Kral Kaybederse" isimli eserlerini yayınladı. 2013 yılında Madalyon Psikiyatr Merkezinin Levent Şubesini açtı. Mesleki deneyimleri sonucunda yılların verdiği özel tecrübeleri herkesle paylaşmak adına kitaplar yayınladı ve Camdaki Kız romanından uyarlanan, gerçek bir hayat hikayesinin ele alındığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin ardından Kırmızı Oda dizisi için TV8 ekranlarına ilham kaynağı olacak!

Tecrübelerini toplum ile paylaşarak çok boyutlu işlere imza atmaya devam eden Gülseren Budayıcıoğlu hekim kimliğinin yanı sıra, projeleri ile de takdir edilmektedir.

 

Yorumlar

Allah'tan Allah var Kopsun kıyamet ödesin herkes günahının bedelini.
[email protected] Beni benden aldı. ..