Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak yorumu

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımıyla ilgili "Bir devlet kriziyle karşı karşıyayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak yorumu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımıyla ilgili "Bir devlet kriziyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var? Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan.

Böyle bir inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak.

(Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın atanması) Yeni Başkan'ın bankacılıkla ilgili bilgisi ATM'den para çekmek kadar.

(Albayrak'ın istifasındaki "At izi it izine karıştı" söylemi) Çok sert bir eleştiri. Neyin kastedildiği açıklanmalı.

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar