Kılıçdaroğlu kazanır diyen anketçiler ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'a karşı 5 puan önde gösteren anket şirketlerinden MetroPoll anket şirketi İstanbul seçimleriyle ilgili anket yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu kazanır diyen anketçiler ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 puan önünde gösteren MetroPoll Araştırma Şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili olarak bir anket gerçekleştirdi. Ankette İstanbullulara, “Önümüzdeki yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangisine oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre, CHP'den Ekrem İmamoğlu yüzde 41.6 oy oranıyla önde bulunuyor. AK Parti'den Murat Kurum'un oy oranı yüzde 38 olarak belirlendi. DEM Parti adayının oy oranı yüzde 5.6, İYİ Parti adayının oy oranı ise yüzde 2.9 oldu. Katılımcıların yüzde 11.9'u ise henüz kararsız olduğunu belirtti.

PARTİLER ARASI OY AKIŞI

Ankette, İYİ Partililerin yüzde 63.8'inin Ekrem İmamoğlu'na, yüzde 24.1'inin ise kendi adayına oy vereceği belirtildi. DEM Partililerin yüzde 61.7'si kendi adayına, yüzde 34.8'i ise İmamoğlu'na oy verme eğiliminde olduğu görüldü.

31 Mart'ta yapılacak seçimlerde, DEM Parti'nin adayının henüz açıklanmamış olması ve anket sonuçlarına göre partinin belirleyici bir rol oynayabileceği dikkat çekiyor. Ancak DEM Parti adayının yüzde 5.6'lık oy oranıyla sınırlı bir etkisi olduğu görülüyor.

Yorumlar