Mustafa Güneş

Mustafa Güneş

Kılıçdaroğlu, Erbakan'dan intikam aldı

Zamanında Merhum Erbakan tarafından görevinden alınan Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay'a giderek şikayetçi olmuştu. Danıştay kararıyla görevine iade edilmişti; ancak Erbakan buna rağmen onu görevine iade etmemişti. Oysa bugün Saadet Partisi için en muteber siyasetçi olmuş durumda.

Saadet Partililerin bugün baş tacı yaptıkları CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun merhum Necmettin Erbakan tarafından görevden alındığını pek kimse bilmez.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temal Karamollaoğlu'nun, parti tabanının tepkilerine rağmen, başının üstünde taşıdığı, "Çok güveniyorum" dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili kamuoyunda çok az bilinen bir gerçek yeniden gündeme geldi. 

Saadet Partisi'nin genel merkezinde dev posteri asılan, hatta bu merkezden adaylığı ilan edilen Kılıçdaroğlu ile ilgili gerçeği duyanlar, "Adam intikamını almış" yorumunda bulunuyor. 

Muhtemelen siz de merak ettiniz bu ilginç gerçeğine ne olduğunu. 

Sıkı durun açıklıyorum. 

Saadet Partisi'nde çok önemli görevlerde bulunmuş ve ismini açıklamak istemeyen Milli Görüş'ün önemli isimlerinden biri anlatıyor. 

Kılıçdaroğlu, Erbakan'dan intikam mı alıyor?
Kılıçdaroğlu, Erbakan'dan intikamını bu şekilde aldı

 

Kılıçdaroğlu 1996 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğünde (SSK) Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Ta ki Merhum Necmettin Erbakan başbakan oluncaya kadar.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin kurucusu Merhum Necmettin Erbakan hükümeti tarafından görevden alındı.

Erbakan'ın bu görevden almasını hazmedemeyen Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın yolunu tutarak kendisini yeniden eski görevine iade edilmesini sağladı.

Ancak Erbakan hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik, Kılıçdaroğlu'nu bu göreve bir daha iade etmedi.

DARBE SONRASI GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ

Kılıçdaroğlu, 28 Şubat darbesiyle Refah Yol hükümetinin devrilmesinden sonra yeniden SSK Genel Müdürü olarak görevine geri döndü.

Evet o gün, merhum Erbakan'ın güvenmediği için müsteşar yardımcılığından aldığı Kılıçdaroğlu, bugün Erbakan'ın partisinin başında bulunan isimler tarafından Recep Tayyip Erdoğan'a karşı baş tacı ediliyor hatta "En güvenilir, en muteber siyasetçi" olarak öne çıkarılıyor ve hatta Saadet Partisi Genel Merkezine dev posterleri asılıyor. 

Şimdi sormak gerekmez mi. Merhum Erbakan hükümetinin güvenmediği için görevden aldığı Kılıçdaroğlu bugün nasıl en güvenilir ve en muteber isim olup da Saadet Partisi'nin genel merkezinde posterleri asılıyor?

Takdir Saadet Partisinin yüreği temiz ve saf seçmenlerinin...

Diğer Yazıları

Yorumlar