Kıbrıs Bereli gerçek mi, Cahit Volkan Kantarcı gerçekte kimdir?

Kıbrıs bereli gerçek mi Cahit Volkan Kantarcı kimdir, Ali İhsan Cenkeri kim, yoksa tamamen hayal ürünü bir karakter mi sorusu diziyi izleyenler tarafından merakla soruluyor. Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde bereli karakteri, adadaki Türkleri zulümden kurtarmaya giden Türk istihbarat subayıdır

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs Bereli gerçek mi, Cahit Volkan Kantarcı?

Kıbrıs bereli gerçek mi Cahit Volkan Kantarcı kimdir, Ali İhsan Cenkeri kim, yoksa tamamen efsaneden ibaret bir karakter mi sorusu diziyi izleyenler daha doğrusu Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin izleyenler tarafından merakla soruluyor. Peki, Bir Zamanlar Kıbrıs bereli gerçek mi efsane mi?

TRT 1'de yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde yer alan Cahit Volkan Kantarcı  "Bereli" veya "Ankaralı" karakteri merak edildiği kadar tartışmalara da neden oluyor. Senaryoya göre, Rum ve EOKA zulmüne maruz kalan Türkleri kurtarmak için adaya MİT mensubu bir görevli adaya gönderiliyor. Peki, Cahit Volkan Kantarcı kimdir, gerçekte var mıydı?

Kıbrıs bereli gerçek mi
Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde "bereli" ya da "Ankaralı" Ali ihsan Cenkeri, Cahit Volkan Kantarcı karakterini Serkan Çayoğlu canlandırıyor.

 

Ankaralı ve bereli lakaplarını kullanan bu karakter, kısa sürede birçok büyük operasyona imza atıyor. Adada büyük bir efsane halini alan bereli, bütün Türkler için umut ışığı oluyor. 

Birçok tuzağı bozuyor, Türklere yönelik birçok katliamın önüne geçiyor bereli karakteri. Oyuncu Serkan Çayoğlu'nun canlandırdığı Cahit Volkan Kantarcı yani bereli karakteri gerçek mi yoksa tamamen hayal ürünü mü sorusu merakla soruluyor. 

Sizler için araştırdık ve bulduk. Bu konu hakkında Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser, Independent gazetesine verdiği demeçte gerçeği açıklamış. 

"Biz burada çok acılar çektik. Dizide gösterilenlerden de daha kötülerini yaşadık, bunun altını çiziyorum" diyen Prof. Dr. Keser, "Ben bütün ömrüm boyunca Kıbrıs çalıştım, yarım saat öncesine kadar elimdeki belgeleri araştırıyordum. Tüylerimi diken diken eden belgeler, fotoğraflar elimde. Biz, Rum saldırılarında daha kötülerini de yaşadık, 1974'e kadar gelinen süreçte o mezalimleri yaşadık. Bunları anlatmakla bitiremeyiz. O ayrı bir şey. Ama birincisi, Kıbrıslı Türkler zoru görünce, silahı görünce, saldırıyı görünce kaçan insanlar değil. İkincisi, tarihi gerçek anlamında da Türkiye'den böyle bir kara bereli bir polis ya da istihbaratçı gelip de Kıbrıslı Türkleri hiçbir zaman kurtarmadı. Bu tamamen hayal ürünü" diye konuştu.

Bizzat Cahit Volkan Kantarcı adında bir Türk kahramanından tarihte söz edilmiyor; ancak bu ismin temsil ettiği onlarca Türk kahramanının olduğunu herkes biliyor. Bunların isimleri ise kimse tarafından bilinmez. Öldüğünde nişanlısına yazdığı bir mektubunda da "Ali İhsan Cenkeri" ismiyle imza atıyor. 

Nişanlısı da "İhsan" diyerek ağlıyor. Ancak bu ismin de yani Ali İhsan Cenkeri'nin de yine gerçek tarihte kullanılan bir isim olmadığını biliyoruz.

 

Yorumlar

kurt diziler ve senaryolar kurgudur milli dizleri ve flimleri ya da sosyal medyadan anlatmak lazım milli bilinç oluşur amagerçek tarih kitaplardan ve belgesellerden öğrenilir
kurt diziler ve senaryolar kurgudur milli dizleri ve flimleri ya da sosyal medyadan anlatmak lazım milli bilinç oluşur amagerçek tarih kitaplardan ve belgesellerden öğrenilir
Baris Bu diziyi 1 kez izledim....hayal urunu cok..kibris tarihi ve insaniyla dalga geciyorsunuz...kibris tarihini bilmeyenler izlesin
Gulhan Az once yorum yaziyordum malum tlf Dan yazarken hatalar oluyor. Yorumum yarim kaldi yayimlamazsaniz tamamini tekrar yazmak istiyorum. Tesekkurler