Kasha Zwan kimdir?

Kasha Zwan kimdir, nerelidir, neden gündeme geldi, Taliban tarafından neden katledildi?

Google Haberlere Abone ol
Kasha Zwan kimdir?

Kasha Zwan kimdir, kaç yaşında neden öldürüldü, ne zaman ve nerede kim tarafından neden hedef alındı?

Afganistan'ın Kandahar ilinde, Taliban'ın bir zamanlar kalesi olarak bilinen şehir, Taliban tarafından evinden alınarak kaçırılan Kasha Zwan'ın bir süre sonra öldüğü haberleri geldi.

Taliban tarafından kaçırıldıktan birkaç saat sonra Zwan'ın ölüm haberi geldi. Ailesi, Zwan'ın Taliban tarafından öldürüldüğünü belirtiyor. Peki, kimdir Kasha Zwan?

Kasha Zwan veya gerçek adıyla Nazar Muhammed, Afganistan'ın Kandahar ilinde çevresinde ve ülke genelinde komedyen olarak biliniyordu; ancak aslında hükümet güçleriyle çalışan, silahlı bir yerel milisti. 

Kasha Zwan kimdir?
Kasha Zwan sahne adıyla Nazar Muhammed

 

Sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraf ve videolarda ülkenin ünlü komedyenlerinden Nazar Muhammed’in öldürüldüğünün görülmesi ise yeni bir tartışma başlattı.

Kasha Zwan sahne adıyla tanınan Muhammed’in ailesi, ünlü komedyenin Taliban tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Kasha Zwan kimdir?
Kasha Zwan

 

Bölgede etkisini giderek artırmaya başlayan Taliban’ın öldürdüğü iddia edilen komedyenin evinden alındığı ve daha sonra infaz edildiğine dair haberler yerel basında geniş yankı uyandırdı.

Kasha Zwan kimdir?
Kasha Zwan

 

İngiliz The Times gazetesi de habere yer verirken, Taliban ise böyle bir olayın yaşanmadığını belirterek iddiaları yalanladı.

Yerel basın Taliban’ın son dönemde birçok eve baskın yaparak tercümanları ve Batılı güçler ile bağlantılı olan kişileri yakaladığını yazdı.


 

Yorumlar