Kar yağışı seralara da zarar verdi

Kış şartlarının bu yıl ağır geçtiği Mardin’in Midyat ilçesinde çiftçiler de zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol
Kar yağışı seralara da zarar verdi

Kış şartlarının bu yıl ağır geçtiği Mardin’in Midyat ilçesinde çiftçiler de zarar gördü. Devlet desteğiyle sera yapan çiftçiler, zarar gören seraları için yetkililerden yardım bekliyor.

    Midyat-Dargeçit arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından aldıkları 300 bin lira destekle 7 bin 500 metre arazi üzerine donanımlı sera yapan çiftçiler, kar yağışı serada büyük hasarın olduğunu belirtti. Yaklaşık 150 bin lira hasar oluşurken, serada bulunan ürünler don yüzünden bozuldu. Seranın poşetleri yırtıldı, içinde bulunan mekanizmalar arıza verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmasında bulundu.

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kadri Tutak, zarar tespit çalışmalarının yapıldığını belirtirken, serada bulunan ürünlerin dondan dolayı bozulduğunu kaydetti. Tutak, maddi hasarın tespit çalışmaları devam ettiğini ve zararın tarım sigortası kapsamında değerlendirileceğini ifade etti.

    Büyük emeklerle yaptıkları seranın kar yağışı yüzünden zarar gördüğünü ifade eden Ahmet Taha Aksoy, "Bu seramız 6. Etap kırsal kalkınma projesi tarafından destelenerek yapıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle naylonlar yırtıldı, demirler yamuldu, katır sistemimiz yerle bir oldu. İlçe tarım geldi rapor tuttu resim çektiler, ürünlerimiz kurudu. Mağdur durumdayız yetkililerin bir şeyler yapmasını istiyoruz.” dedi.

    Öte yandan ilçede bulunan diğer köylerde de seraların kar yağışı yüzünden zarar gördüğü belirtildi. CİHAN

Yorumlar