Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul En Yakın Zamanda İhaleye Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılışında, çok önemli açıklamalarda bulundu. Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmaya kararlıyız diyen Erdoğan, Kanal İstanbul'un en yakın zamanda ihaleye açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kanal İstanbul En Yakın Zamanda İhaleye Açılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Otoyolu açılışında yaptığı konuşmasında 'Kanal İstanbul en yakın zamanda ihaleye çıkacak. Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız' dedi.

Türkiye'nin gurur abidelerinden olduğunu söylediği, 400 km uzuluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir bölümünün açılışında çok önemli açılamalar yapan Erdoğan, İdeolojik saplantılarla hareket edenlere değil milletimizin ne istediğine bakıyoruz. Birileri istemese de Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız, dedi.

 

Kuzey Marmara Otoyolu 400 km uzunluğunda; 3 viyadük, 12 köprü, 14 altgeçit, 2 tünel ve 2 kavşaktan oluşuyor.

Şimdiye kadar farklı etapları hizmete sunulan otoyol ile vatandaşların kesintisiz seyehat imkanına kavuşması amaçlanıyor.

Proje, 352 milyon dolarlık yatırımla hizmete alındı.

Bu Otoyol ile İzmir ile Çandarlı arasındaki ulaşım süresi 1.5 saatten 45 dakikaya indi.

‘KANAL İSTANBUL EN YAKIN ZAMANDA İHALEYE ÇIKIYOR’

Çılgın proje adı verdiği projenin, bazı çevrelerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu kardeşinizin çılgın projem dediği Kanal İstanbul projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden bu projeyi inceledi. Bakanlıklarımız süreci yakından takip ediyor. Ufku ari, vizyonu sığ, önyargılarının esiri olmuş kimi çevrelerin insafına terk edilemeyecek kadar mühim bir projedir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanının yanına bir şehir hastanesi açılacağını da duyurdu.

 

Yorumlar