Kalk Gidelim dizisi nerede çekiliyor?

Yeşil doğası, köy ortamı ve samimi insanların bulunduğu kasaba havasında çekilen Kalk Gidelim dizisi nerede çekiliyor?

Google Haberlere Abone ol

Dal ailesinin mutlu ve huzurlu hayatlarının ekrana yansıtıldığı Kalk Gidelim dizisi haftada bir gün ailecek dizi izlemek isteyenlerin karşısına çıkıyor. TRT 1'in fenomen aile dizilerinden Kalk Gidelim'in çekimlerinin yapıldığı yerler diziyi izleyenler tarafından dikkatle takip ediliyor. Yeşil doğası, eski köy evlerinin bulunduğu mahalleleri, samimi insanların yaşadığı kasaba havası diziyi izleyenleri derinden etkiliyor. Özellikle de hayvancılık ve tarımla uğraşan insanların bağ bahçeleri dizide genişçe yer alıyor. Peki, Kalk Gidelim nerede çekiliyor?

Kalk gidelim dizisi Muğla’nın Yeşilyurt ve Saburhane mahallelerinde çekiliyor. Yeşilyurt, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı doğasıyla görenleri hayran bırakan bir mahalle.

Saburhane ise Muğla’nın doğu yakasında yer alan bir yerleşim yeri. Resmi olarak bir mahalle değilse de Muğla şehrinde kendine has mimari yapıyı yansıtan, kahvehaneleri,eski evleri ve yaşamıyla Muğlalıların o yörede bulunan mahallelere genel olarak Saburhane dedikleri biliniyor.

1923 yılına kadar Türk ve Rum azınlığın birlikte yaşadığı Saburhane, mübadeleden sonra Rum nüfusun çekilmesiyle daha çok Türkiyelilerin yaşadığı bir mahalle olmuş. Bölgedeki evler tarihselliğiyle bir turizm değeri haline gelmiş. Popüler dizinin de katkısıyla evler mimari yapısı ve tarihi yapısıyla ilgi çekmeye devam ediyor.

Kiremitten şapkalı bacalar, Muğla evlerinin simgesi olarak görülüyor. Evler iki katlı ve genellikle küçük bir avluya sahip. Muğla’nın Saburhane semti kentsel SİT alanı ilan edilmiş, sadece evler değil sokaklar, duvarlar ve kuzulu kapı adı verilen kanatlı kapıları da koruma altında. Saburhane Camii ise bölgenin önemli tarihi eserlerden biri olarak kabul ediliyor.

Kalk Gidelim dizisindeki göl aslında Akyaka’da bulunan Azmak Nehri. Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik bir mahalle. Daha çok yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Azmak Nehri’nin kıyısındaki kafe ve restaurantlarda keyifli vakit geçirmek mümkün.

KALK GİDELİM DİZİSİ OYUNCULARI

Dizinin başrollerinde Ufuk Özkan (Seyfettin Dal), Erkan Sever (Mustafa Ali Dal), Ayça Varlıer (Nurcan Dal), Kerem Kupacı (Halil Kalkar) ve Füsun Kostak (Nuriye Dal Kalkar) yer alıyor.

Sevilen dizinin tam kadrosu ise şöyle; Mehtap Bayri (Sevda Dal), Beyazıt Gülercan (Hacı Hüseyin Dal), Aslı Omağ (Meryem Kütük), Hayrettin (Ercan), Tuğçe Karabayır: Ahsen Ağzade Dal Yıldız Kültür (Mümine Dal), Nilay Deniz (Nehir), Sinan Albayrak (Ali Demir), Cem Belevi (Sinan), Kerem Kupacı (Halil Kalkar), Ferhat Yılmaz, Zeynep Irgat, Emin Gürsoy (Sefer Zeytin), Kerim Yağcı (Kahya Bodur Sadık), Füsun Kostak (Nuriye Dal Kalkar), Andrey Polyanin Stan (Veli), Nalan Okçuoğlu, Füsun Kostak, Can Kıran (Samim Dal), Alican Okumuş, Onur Seyit Yaran (Canberk Dal), Ece Aydemir, Pelin Şahin, Alper Saylık (Şakir), Sena Çakır (Dudu), İlayda Aydın (Badegül), Erdi Ünver (Bayram), Bengi Ceren Uluğ (Cennet).

Kalk Gidelim dizisinin yapımcılığını Eyüp Üstün üstlenmiş. Yönetmen koltuğunda Erkan Nurhan, Özgür Pak oturuyor. Senaryosunu ise Güliz Kuçur, Baykut Badem, Hazan Toma, Oktay Berber yazıyor.

Yorumlar