Kadın ve erkek arasındaki 5 farkı sizde bilin

Kadın ve erkek arasındaki 5 farkı sizde bilin , kadın erkek arasındaki farklar

Google Haberlere Abone ol
Kadın ve erkek arasındaki 5 farkı sizde bilin
 Kadın ve erkek arasındaki 5 farkı sizde bilin

 

Kadın ve erkek arasındaki yaratılış farklılıkları çoğu zaman onların aynı meseleye birbiri ile kıyaslanamayacak derecede farklı yaklaşmalarına sebep olur.

 

 

İletişim farkı

İnkar edilemez bir gerçektir ki, erkeklerle karşılaştırıldığında kadınlar konuşmaya daha çok meyillidirler. Bu yüzden de iletişimin daha fazla olduğu mesleklerde kadınlar daha iyi sonuçlar gösterir. Erkekler ise aksine konuşmaya daha az ağırlık veren, esasen düşünce, mantık ve fiziksel güç gerektiren işlerde başarılı oluyorlar. Örneğin: mimarlık, mühendislik vb.

 

Beyin yapısı

Erkekler beyinlerinin sol yarım küresini çalıştırmaya meyilli oldukları halde kadınlarda beynin her iki bölümü aynı anda çalışabiliyor. Bu da erkeklerin sorunlara daha pratik, kadınların ise daha duygusal yaklaşımına yol çıkarır.

 

 

Hisleri ifade etmek

Kadınlar vücut dilleri ve yüz ifadeleri ile duygularını daha kolay ifade ederler. Erkekler ise bu konuda kadınlar kadar becerikli değildir. Bu yüzden de yeni tanışan iki kadın maksimum yarım saat boyunca hiçbir şey söylemedikleri halde birbirleriyle ilişki kurabilme yeteneğine sahiplerdir.

 

Beceri

Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki, kadınlar idrak testleri ve duygusal zeka testlerinde daha başarılıdır. Erkekler ise genellikle fiziksel güç ve matematiksel bilgi gerektiren konularda daha beceriklidirler.

 

İşitme

Yapılan araştırmalar araştırmalara göre, kadınlarda işitme yeteneği erkeklere göre daha gelişmiştir. Onlar ses tonundakı küçük değişiklikleri, o ses tonu ile sizin iletmek istediğiniz mesajları daha rahat anlayabilir. Bu yüzden kadınlarla konuştuğunuz zaman sürekli ses tonunuza, kullandığınız kelimelere dikkat etmeniz gerekir.

 

Hafıza

Bazen karşınızdaki kadın birkaç yıl önce gerçekleşen herhangi bir olayı tüm ayrıntıları ile size aktarabilir. Kadınların beyni öyle bir şekilde kurulmuştur ki, onlar tanık veya katılımcıları oldukları çoğu olayları uzun süre hatırlıyabiliyor. Ayrıca inceliklere karşı daha duyarlı yanaştıkları için tanık oldukları olayları tüm detaylarıyla hafızalarında tutabiliyor.

Yorumlar