"Kaçırıldım" demişti foyası ortaya çıktı

Kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak bir depoda rehin tutulduğunu ileri süren genç kızın aslında bütün yaşandığını ileri sürdüğü olayları uydurduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
"Kaçırıldım" demişti foyası ortaya çıktı

Aydın'ın Didim ilçesinde kaçırıldığını iddia ederek ailesini ve güvenlik güçlerini alarma geçiren 17 yaşındaki G.N.S.'nin iddialarının asılsız olduğu belirlendi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın gerçek olmadığını duyurdu.

Didim'de meydana gelen olayda, 17 yaşındaki G.N.S., annesini telefonla arayarak, "Beni az önce kaçırdılar, bir depoda tutuyorlar" diyerek yardım talebinde bulundu. Ailesinin ihbarı üzerine Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarına hemen başladı. Genç kız, daha sonra sokakta gezerken sağ salim bulundu.

POLİS SORUŞTURMASI VE GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKIŞI

Aydın Valisi Yakup Canbolat sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın detaylarını paylaştı. Vali Canbolat, "Dün Didim ilçemizde kaçırıldığı ve bir depoda tutulduğu iddiası ile ailesi tarafından başvuruda bulunulan G.N.S. isimli kişi, polisimiz tarafından saat 02.00'de bulunarak ailesine teslim edildi. İddiaların ise G.N.S. tarafından hazırlanmış bir senaryodan ibaret olduğu ortaya çıktı" şeklinde bilgi verdi. Bu açıklama, genç kızın kaçırılma iddiasının asılsız olduğunu doğruladı.

Olay, Didim'de ve genel olarak Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Kaçırılma haberinin duyulmasının ardından başlayan endişe ve kaygı, olayın gerçek yüzünün ortaya çıkmasıyla yerini şaşkınlığa bıraktı. Aile ve toplumtarafından verilen tepkiler, olayın ciddiyetine ve hassasiyetine dair önemli bir gösterge oldu.

G.N.S.'nin yaptığı ihbarın ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti. Arama çalışmaları sırasında, genç kızın telefon sinyalleri takip edildi ve çevredeki güvenlik kameraları incelendi. Bu süreçte, genç kızın bulunduğu bölgedeki esnaf ve vatandaşlar da polise yardımcı oldu. G.N.S., polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.

VALİ CANBOLAT'IN AÇIKLAMASI

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, genç kızın iddialarının asılsız olduğunu ve polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle durumun aydınlatıldığını belirtti. Vali Canbolat, toplumu yanıltıcı ve asılsız iddiaların ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurgulayarak, bu tür olaylarda daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

 

Yorumlar