Kaçırılan 100 ton altını geri getirdiler

İkinci dünya savaşı sırasında Nazi Almanya'sının eline geçmemesi için Polonya tarafından İngiltere'ye kaçırılan 100 ton altın Polonya'ya geri götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kaçırılan 100 ton altını geri getirdiler

Hiler'in başında bulunduğu Nazi Almanya'sının eline geçmemesi için Polonya tarafından 2. Dünya Savaşı'nın hemen ardından İngiltere'ye kaçırılan altınlar Varşova'ya geri götürüldü.

Nazilerin eline geçmemesi için İngiltere'ye taşı gizlice taşınan ve yıllarca İngiltere'de kalan 100 ton altın, geçtiğimiz aylarda düzenlenen gizli bir operasyonla geri alındı.

Değerinin yaklaşık olarak 4 milyar Sterlin'i bulduğu belirtilen toplam 8 bin külçe altın, İngiltere'nin başkenti Londra'dan Varşova'ya nakliye uçaklarıyla taşındı.

Taşınma işleminin 8 gece seferinde yapıldığı belirtilen altınların nakli sırasında güvenlik ise G4S Uluslararası Lojistik firması tarafından sağlandı. 

Öte yandan taşıma işlemi sürerken İngiliz polisinin de özel güvenlikçilere destek verdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde son nakliyatın 22 Kasım akşamı gerçekleştirildiği belirtildi.

Altınların taşınması işlemi sırasında güvenliği sağlayan G4S yetkilileri operasyonu bugüne kadar ülkeler arasında gerçekleştirilen en büyük altın nakliyatlarından birisi olarak tanımladı.

Bu güne kadar İngiltere Merkez Bankası'nın kasasında bekletilen altınlar Polonya tarafından alınarak başkent Varşova'daki Polonya Merkez Bankası'nın kasasına kondu.

Yorumlar