Kabine toplantısı veya Bakanlar Kurulu ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs ile mücadele kapsamında sadece paket siparişi verebilen kafe ve restoranlarla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan konunun kabine toplantısında ele alınacağını söyledi. Bu nedenle gözler kabine ne zaman toplanacak sorusunun cevabına çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Gözler bugün yapılacak kabine toplantısında

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden biri de kafeler, restoranlar, kahveneler ve lokantaların kapatılarak sadece paket servis yapmalarına müsaade edilmesi olmuştu. Sıkı tedbirlerden sonra koronavirüs vaka sayılarında düşüş yaşanmaya başlayınca esnaf da artık iş yerlerini açmak istiyor. Ancak hükümet ise olumlu seyir halinde olan gidişatın tekrar kötüye dönüşünden endişe ediyor. Esnafın da mağdur olmaması için pazartesi günkü bakanlar kurulu toplantısında ara formül çıkması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Erdoğan, "Restoran, kafe ve lokantalar yeniden açılacak mı?" sorusuna "Kabine Toplantısı'nda gündeme alacağız. Risk almak istemiyoruz, verilere bakılır gerekirse esneme yapılır" demişti.

Koronavirüs salgını sürecinde artan vaka ve vefat sayıları sonrasında restoran, lokanta, cafe vb. yerler kapatılmış; sadece paket servis ve gel-al şeklinde çalışmalarına izin verilmişti.

Vakalardaki azalma eğilimi sonrasında gündeme gelen "Restoranlar ne zaman açılacak?" sorusu ise Cuma namazı çıkışında kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu Kabine toplantımızda yeniden ele alacağız. Her ne kadar işi sıkı tutacağız deseler de maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek, risk almak istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız" şeklinde konuştu.

ESNAF ARTIK KAPILARINI AÇMAK İSTİYOR

Öte yandan salgınla mücadele kapsamında alınan kapatma tedbirleri restoran ve kafe işletenleri ekonomik açıdan etkiledi.

Sektör temsilcileri geçtiğimiz günlerde aşılanma önceliği dahil 5 maddelik bir öneride bulunarak restoranların yeniden açılmasını talep etti. 5 maddede ise şu öneriler yer aldı:

Restoranlar bir an önce 'en sert tedbirlerle' açılsın, alınan tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın.

Müşteriler HES koduyla restoranlara giriş yapsın.

Aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.

Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın burada tavize izin verilmesin.

Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlar cezalandırılsın.

KABİNE NE ZAMAN TOPLANACAK?

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra esnafın gözü kulağı kabine toplantısına çevrildi. Peki, kabine ne zaman toplanacak, bakanlar kurulu toplantısı hangi gün? 

Bakanlar Kurulu toplantısı yani kabine toplantısı her hafta pazartesi günü yapılıyordu. Ancak bu hafta pazartesi günü toplantı düzenlenmedi. 

TARİHİ BELLİ OLDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Kabine toplantısının ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının son durumu ve aşılama çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak. Kabinede lokanta, restoran ve kafelerin durumunun yanı sıra son günlerde gündemde olan gıda fiyatlarındaki artış da ele alınacak..


KATİL KARISI ÇIKTI

 

 

Yorumlar