Johnson siyahilerin elini sıkmadı

Birleşik Krallık'ın gaflarıyla ün yapan başbakanı Boris Johnson katıldığı bir konferansta partililerin ellerini sıkarken siyahileri es geçti. Irkçı söylemleri ile dikkat çeken Johnson'un tavrı ülkenin gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Johnson siyahilerin elini sıkmadı

İngiltere'nin başbakanı Boris Johnson Tory Konferansı'nda yaptığı konuşma öncesindeki tavrı ülkenin gündemine oturdu. Johnson'un siyasi partililerle el sıkışması ancak siyahilere es geçmesi Twitter'da tepkilere neden oldu.

Bir İngiliz vatandaşı yazdığı tweette "Görünüşe göre Boris Johnson siyah adamların elini sıkmaktan hoşlanmıyor. Geçmişte provakatif bir şey söylemediği iyi oldu yoksa insanlar onun ırkçı olduğunu düşünüyor olacaktı. Bekleyin bir dakika..." ifadelerini kullandı.

İLK DEĞİL

İngiltere Başbakanı gaflarıyla sık sık gündeme geliyor. Johson daha önce de bir konuşmasında Müslüman kadınlara yönelik çirkin benzetmelerde bulunmuş "Peçeli kadınlar banka soyguncusu ve posta kutusuna benziyor" demişti.

SKANDAL İFADELER

Johnson'ın Roma İmparatorluğu'ndan bahsettiği "The Dream of Rome" (Roma Rüyası) isimli kitabının bazı basımlarında bulunan ek bölümde "İslam bir sebepten dolayı Müslüman ülkelerde gelişimi engelledi" ifadeleri yer alıyor.

Johnson’ın ilk ve son olmayan cinsiyetçi söylemlerinden biri Malezyalı kadınlara yönelikti. Malezya Başbakanı’nın kadınların eğitiminde gelişme kaydettiklerini anlattığı konuşmasını bölen Johnson, kadın öğrencilerin evlenecek birini bulmaları gerektiğini söyledi.

Yorumlar