Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir? Binbaşı Ergin Kupan nerede görev yapıyor?

Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev yapıyor soruları sosyal medya üzerinden SMA'lı kızı için başlattığı belirtilen kampanya sonrasında vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Kızı için yardım isteyen kişinin gerçekten jandarma olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev

Jandarma Binbaşı Ergin Kupan'ın kim ve nerede görev yaptığı soruları merakla cevap arıyor. Minik bebeği için yardım çağrısında bulunan Binbaşı Kupan, kızının SMA hastası olduğunu belirterek valilik izniyle yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi. Daha önce de bir polis memuru benzer kampanya yapmış kızı için gerekli olan yardımı kısa sürede denkleştirmişti. Peki, Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev yapıyor?

JANDARMA BİNBAŞI ERGİN KUPAN KİMDİR?

Jandarma Binbaşı Ergin Kupan, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan kızı Parla için destek talebinde bulundu. Kupan, Valilik izniyle başlattığı kampanyada, "Bu vatan toprakları için savaştım, şimdiki savaşım ise kızım Parla için" ifadelerini kullandı.

AİLENİN MÜCADELESİ VE PARLA'NIN DURUMU

Öğretmen Gülşah Kupan ve Jandarma Binbaşı Ergin Kupan çiftinin 21 Mayıs’ta dünyaya gelen kızları Parla, dört ay süren araştırmalar sonucunda SMA Tip 1 teşhisi aldı. Anne Gülşah Kupan, tanının zorluklarını ve kızlarının zor durumunu anlattı: "Tanı yeni kondu, çocuk elimizde eriyip gidiyor. SMA nedeniyle Covid-19'u da daha ağır geçiriyor."

Yardım Kampanyası Detayları

Aile, Parla'nın tedavisi için yardım kampanyası başlattı. Kampanya, resmi Valilik izniyle yürütülüyor. Yayınlanan yardım hesapları şöyle:

  • TL IBAN: TR17 0013 4000 0231 6089 7000 01, Alıcı: Parla Kupan, Denizbank.
  • Euro IBAN: TR60 0013 4000 0231 6089 7000 03.
  • Dolar IBAN: TR87 0013 4000 0231 6089 7000 02.
  • IBAN: NL15 BUNQ 2102 1447 04, Alıcı: SMA Kids, SWIFT Kodu: BUNQNL2A.

ZOLGENSMA: TEK TEDAVİ YOLU

Parla’nın hastalığına tek çare olarak gösterilen Zolgensma, dünyanın en pahalı ilaçlarından biri. Ergin Kupan, 27 yıl boyunca ülkesine hizmet veren bir jandarma olarak, şimdi en büyük savaşını kızı için verdiğini belirtiyor.

Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev yapıyor
Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev yapıyor

 

DAHA ÖNCE DE BİR POLİS MEMURU BENZER DURUMU YAŞAMIŞTI

Hakkari'de görev yapmakta olan polis memuru Süleyman Yaman, SMA hastası olan kızı Ayşe için sosyal medyadan yardım çağrısında bulunmuştu. Ailesinden bin 400 kilometre uzakta görev yapan Yaman'ın bu çağrısına, vatandaşlar duyarsız kalmamıştı. 10Haber ile yaptığı görüşmede Yaman, "Üç günde gerekli paranın kalanını topladık. Çocuklarıma döndüm ve 'başardık' diye sarıldım" demişti.

Jandarma Binbaşı Ergin Kupan kimdir, nerede görev yapıyor

Süleyman Yaman ve eşi Meryem'in üçüncü çocukları Ayşe, 16 ay öncesinde dünyaya gelmiş ve bir aylıkken SMA teşhisi konulmuştu. Yaman, çaresiz ve uzakta olduğu bu süreçte ailesinin yanına sık sık giderek çıkış yolu aramıştı. Ayşe’nin tedavisi için yaklaşık 1 milyon 819 bin dolar gerekiyormuş. Yaman, polis maaşıyla bu parayı toplamanın imkansız olduğunu ve SMA hastalığında zamanın çok değerli olduğunu vurgulamıştı.

Yaman'ın, "Size yalvarıyorum" diyerek çektiği video, sosyal medyada hızla yayılmıştı. Videoda, kızının acılar içinde kıvranmasına dayanamadığını ve destek çağrısında bulunduğunu anlatmıştı. Meslektaşları ve vatandaşların desteğiyle, üç gün içinde tedavi için gerekli paranın yüzde 60'ı toplanmıştı.

Yaman, "Birkaç gün sonra Dubai'deki hastane ile toplantımız olacak. Toplantının ardından gün verecekler, oraya gideceğiz" demişti. SMA hastalığına karşı verdiği mücadelede, kızının yaşam savaşını kazandığını ve bu duygunun tarif edilemez olduğunu ifade etmişti.

 

Yorumlar