Seçil Erzan davasında ara karar

Seçil Erzan'ın yargılandığı "fon dolandırıcılığı" davasında mahkeme ara kararını vererek Erzan'ın tutukluluğunun devamına hükmetti.

Google Haberlere Abone ol
Seçil Erzan davasında ara karar

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, gizli fon davasında tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca, mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki duruşmada hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine karar verdi. Bu kişiler bir sonraki duruşmaya gelmezlerse zorla getirilme kararı çıkarılacak.

Seçil Erzan ve Ali Yörük, cezaevinden getirilerek katıldıkları duruşma saat 11.00'de başladı ve akşam 21.00 sıralarında sona erdi. Tanıklar, Erzan'ın dolandırıcılık iddiaları ve fonla ilgili detayları paylaştılar.

TANIK İFADELERİ VE SANIKLARIN SAVUNMASI

Tanık Tanın Yılmaz, Erzan'a 1.8 milyon dolar verdiğini ve 1 milyon 265 bin dolar alacağı olduğunu ifade etti. Tanık Fırat Özdemir, Erzan'ın kendisinden toplamda 3 milyon 400 bin dolar aldığını belirtti. Erzan ise savunmasında, banka müdürü olduğu sırada kimseye para vermezdiğini, herkesin faizin peşine düştüğünü ve kendini mağdur ettiğini iddia etti.

MAHKEME KARARLARI VE SONRAKİ DURUŞMA

Mahkeme, Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve cep telefonundaki konuşmalarının incelenmesine karar verdi. Ayrıca, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki duruşmada hazır edilmeleri için zorla getirilme kararı çıkarılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, duruşmayı 8 Mart 2024'e erteledi.

Yorumlar