Jackie Chan karantinaya alındı iddiası

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Jackie Chan'ın da koronavirüsüne yakalanma şüphesiyle karantinaya alındığı iddia ediliyor. Jackie Chan, virüse karşı ilaç geliştirenlere para ödülü vaadiyle gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Jackie Chan karantinaya alındı iddiası

Dünyaca ünlü sinema Çinli sinema oyuncusu Cakie Chan'ın da koronavirüsüne yakalanma şüphesiyle karantinaya alındığı ileri sürülüyor. Bilindiği gibi Chakie Chan, virüse karşı ilaç geliştiren bilim adamlarına 1 milyon Çin Yuanı ödül vaad etmişti. 

İddiaya göre, Jakie Chan'ın katıldığı bir toplantıda bulunanlardan birinde virüs tespit edildi. Bunun üzerine ünlü oyuncu da dahil toplantıda bulunanların tamamı karantinaya alındı. 

Ünlü oyuncunun karantinaya alındığı haberi bir iddia olarak Asya basınında yer almıştı. 

YALANLAMA GELDİ

Hong Kong’lu yetkililer bu haberler üzerine bir açıklama yaptı. Jackie Chan’in corona virüsü şüphesiyle karantina altına alındığına dair iddiaları yalanladı. Chan'ın Hong Kong’un kuzeyinde bulunan Kowloon’da bir akşam yemeğinde olduğunu, corona virüsü taşıyan kişilerle aynı ortamda olmadığını bildirildi.

ÖDÜL VAADEDEREK GÜNDEME GELMİŞTİ

Birbirinden iddialı ve sevilen sinema filmleri bulunan ünlü oyuncu Chakie Chan, koronavirüsünün ortaya çıktığı ilk günlerde yaptığı açıklamayla gündeme gelmişti. Chan yaptığı açıklamada, koronavirüsüne karşı ilaç geliştirecek bilim adamlarına 1 milyon Çin Yuanı para ödülü vereceğini söylemişti. 

Chan yaptığı açıklamada bu durumun parayla ilgili bir şey olmadığını belirterek ülkesinin sokaklarını boş görmek istemediğini belirterek tekrar cıvıl cıvıl bir Çin istediğini söylemişti.

VİRÜS 38 ÜLKEYE SIÇRADI

Çin'den ortaya çıkarak dünyaya yayılan Koronavirüsü şu ana kadar aralarında Avrupa, ABD, Afrika ve Asya ülkelerinin de bulunduğu 38 ülkeye sıçradı. 2 bin 704 kişinin ölümüne neden olan virüs konusunda Çin bilim adamları tarafından aşı geliştirmesi çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor. Çin yönetimi tarafından yapılan son açıklamada, aşıyı geliştirdikleri, son testlerin yapıldığı belirtildi. 

 

Yorumlar