İzmir'deki camilere bugün de saldırı düzenlendi

İzmir'deki camilere düzenlenen siber saldırının yankıları devam ederken, bugün bir kez daha cami hopalörlerinden şarkı çalındı. Daha önce İtalyan partizan marşı çadıran saldırganlar bu kez de Selda Bağcan çaldı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de camilere ikinci kez siber saldırı

İzmir'de dün akşam saat 17.00 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalınmıştı.

Olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerin tespit edilmesi ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçu kapsamında, resen başlatıldığı öğrenilmişti.

Bugün de benzer bir skandal meydana geldi. İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerde hoparlörlerden Selda Bağcan çalındı.

MERKEZİ EZAN SİSTEMİNE SON VERİLDİ

İzmir İl Müftülüğü'nden saldırı ardından açıklama geldi. Müftülük açıklamasında, "20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir."

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA

Öte yandan dünkü saldırıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alınmıştı.

SELDA BAĞCAN'DAN KINAMA

Şarkıcı Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” parçasının cami hoparlöründen çalınmasına Bağcan da tepki geldi. Bağcan, “İzmir’de cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum” açıklamasını yaptı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: KABUL EDİLEMEZ BİR SALDIRI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İzmir'de camilerimizin ses sisteminin sabote edilerek minarelerden müzik dinletilmesi kabul edilemez bir saldırıdır" açıklamasında bulundu.

Altun, "İzmir’de camilerimizin ses sisteminin sabote edilerek minarelerden müzik dinletilmesi kabul edilemez bir saldırıdır. Bu olay basit bir provakasyonun çok ötesinde, milletimizin kutsallarıyla savaş halinde olan bir zihniyetin yeniden filizlenme çabalarıdır. Ahlaka ve vicdana sığmayan bu edepsizliğin kimi çevrelerce sevinçle karşılanıp bir gurur payesi gibi sosyal medyada paylaşılması ,bu zihniyeti açık etmektedir. Milletimizin değerlerini hazmedemeyenler her fırsatta kutsallarımıza saldırarak varlığını hissettirme çabasındadırlar" ifadelerini kullandı.

Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Dört bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış, Ezan-ı Muhammedi'nin dinmemesi için nice canların toprağa düştüğü aziz vatanımızın semalarından gönüllerimizi huzura erdiren bu ulvi ses hiçbir zaman dinmeyecektir. Dinimize, ezanımıza, kutsalımıza yapılan bu saldırılara karşı bazı kesimlerin sessiz kalmaları da oldukça manidardır. Kendi toplumunun dinine, inancına ve kutsalına sahip çıkmaktan imtina edenler, tarihin sayfalarında daima utançla hatırlanmışlardır. Zira, sükut ikrardan gelir."

 

Yorumlar