İyi Parti'ye kötü haber, HDP itiraf etti

İyi Parti Genel Başkan Akşener'in, "Yap-Ma-Dık" dediği anayasa çalışmalarıyla ilgili ilk görüntü paylaşıldı. İyi Parti'nin bu görüntüden sonra ne yapacağı ise merak ediliyor.

CHP, İyi Parti, HDP ve SP'nin TÜSES çatısı altında ortak anayasa çalışması yürüttüğü iddiaları yeni bir aşamaya geldi. 

İyi Parti'den istifa eden Gazeteci Adem Taşkaya, dört partiden temsilcilerin olduğu bir çalışma grubundan söz etmiş, yeri geldiğinde görüntüleri bile paylaşabileceğini söylemişti. 

Ancak İyi Parti yetkilileri ise ısrarla böyle bir çalışmanın yapılmadığını açıklamışlardı. Hatta Meral Akşener sorular üzerine, üstüne basa basa, "Yap-Ma-Dık" şeklinde ifadeler kullanmıştı. 

Adem Taşkaya ise ısrarla çalışmanın yapıldığını belirterek yeri geldiğinde görüntüleri yayınlayacağını söylemişti. 

Taşkaya, bu akşam Twitter hesabından CHP'li İbrahim Kaboğlu'nun Anayasa çalışmalarını itiraf ettiği konuşmasını yayınladı. 

Kamuoyundan gizli bir çalışma yürüttüklerini itiraf eden Kaboğlu bu konuşmasında çalışmalarda HDP'nin de yer aldığını ve yer almasının önemli olduğunu söylüyor.

HDP'DEN DE İTİRAF GELDİ

Öte yandan konuyla ilgili uzun süredir sessizliğini koruyan HDP'den ilk kez açıklama geldi. HDP Milletvekili Garo Palyan da yeni anayasa çalışması yaptıklarını ilk kez itiraf etti.