Kim doğru söylemiyor, Kılıçdaroğlu mu Akşener mi?

CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin TÜSES öncülüğünde yeni bir anayasa hazırlığında olduğu farklı isimler tarafından açıklandı. Ancak Meral Akşener, ortaya çıkan ittifakı yalanlayarak, "Yap-ma-dık" demişti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu mu Akşener mi?

İyi Parti'nin HDP ile aynı çatı altında yeni anayasa hazırlığı içinde olduğu ortaya çıkınca siyasette ilginç tartışmalar yaşanmaya başladı. Başını CHP'nin çektiği İyi Parti, HDP ve SP ortaklığında yeni bir anayasa taslağı hazırlandığı ortaya çıkınca İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yalanlama açıklaması yaptı. Ancak Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok isimden gelen açıklamalar ve daha önce verilen demeçler HDP ile ortak bir anayasa hazırlığı içerisinde olduğunu kanıtlıyor. Bunan en net kanıtı ise Kılıçdaroğlu'nun Sözcü gazetesinin manşetten yayınladığı demeci oldu. 

CHP, HDP, İyi Parti ve SP ortaklığında hazırlanan yeni anayasa çalışmalarının başında bulunan isim olan CHP'li Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu, böyle bir çalışma yaptıklarını katıldığı televizyon kanalında itiraf etmişti. 

İşte Kaboğlu'nun açıklaması:

Kaboğlu'nun açıklamaları ortaya çıkınca konu doğal olarak ilk etapta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soruldu. Akşener ise basın mensuplarının sorusuna, heceleme yoluyla vurgulama yaparak, "Yap-ma-dık" demişti. 

Akşener'in bu açıklamaları üzerine gözler bir kez daha CHP cephesine döndü. Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle bir hazırlık içerisinde olmadıklarını savundu. 

Kılıçdaroğlu, “Bir bardak suda fırtına koparmaya çalışıyorlar. Dört parti bir araya gelmişiz, anayasa taslağı hazırlamışız… Bu söylentileri ben de hayretle izliyorum. Böyle bir çalışma yapacak olsak elbette ki ilk önce İYİ Parti’nin kapısını çalarız.” ifadeleriyle daha önce bizzat kendi açıkladığı konuyu inkâr etti.

Oysa yeni ortaya çıkan bir detaya göre, Kılıçdaroğlu 2 Haziran 2018 tarihli Sözcü gazetesi manşeti ile duyurulan haberde, bizzat kendi ağzıyla yeni anayasa çalışmasını itiraf etmiş. 

İşte Sözcü Gazetesinin 2 Haziran 2018 tarihli manşeti:

Büyütmek için üzerine tıklayınız

 

Yorumlar