İstanbullulara 'yollardaki araçlarınızı çekin' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Vatandaşların cadde ve otoyol kenarlarına bıraktıkları araçlar trafik güvenliğini etkiliyor. Vatandaşların araçlarını çekmeleri önemle duyurulur." denildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullulara 'yollardaki araçlarınızı çekin' çağrısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle vatandaşların cadde ve otoyol kenarlarına bıraktığı araçların trafik güvenliğini etkilediği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren kentte etkili olan yoğun kar yağışının gece de aralıklarla devam ettiği belirtildi. İl genelinde, yer yer bölgesel olarak tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle olumsuzluklar yaşanmadığı aktarılan açıklamada, yağış nedeniyle otoyol kenarlarına çekilen araçların trafik güvenliğini etkilediği kaydedildi.

Açıklamada, "Vatandaşların cadde ve otoyol kenarlarına bıraktıkları araçlar trafik güvenliğini etkiliyor. Vatandaşların araçlarını çekmeleri önemle duyurulur." ifadesine yer verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, ekipler gece boyunca çalışarak kara yollarının açık tutulmasını sağladı. Kara yollarının tıkanmasının ve yaşanan kazaların kış lastiği takılmamasından kaynaklandığı belirlendi. İlçe belediyelerine de çalışmalar için ek tuz takviyesi yapıldı, trafikte bekleyen vatandaşlara da mobil büfeler aracılığıyla kumanya, çay ve hazır çorba dağıtıldı.

Kış koşulları çalışmaları, AKOM'da toplanan itfaiye, AFAD, emniyet, AYEDAŞ, BEDAŞ, TİAŞ, İGDAŞ, İSKİ, Şehir Hatları, Metro İstanbul, İETT, İCA (YSS Köprüsü) Karayolları, İBB Trafik olmak üzere 27 ayrı birimin yöneticileri tarafından koordine edildi. TEM ve Kuzey Çevre Yolunda arıza yapan, makaslayan, kayan ve yolu kapatan 128 tır ve kamyonu çekerek yolların açılmasını sağlayan itfaiye ekipleri ayrıca devrilen 22 ağacı da keserek yollardan kaldırdı. Zabıta ekipleri de yol kenarlarına bırakılan ve tehlike oluşturan araçları çekerek güvenli bölgelere götürdü.

Ayrıca, yol kenarında kalan araçların çekilmesi için zabıta çekicileri hizmet verirken, vatandaşlar bu konuyla ilgili "153 Beyaz Masa" veya AKOM'un WhatsApp ihbar hattına "0552 153 34 00" müracaat edebilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle sahipsiz hayvanların aç kalmaması için birçok noktada da besleme çalışması yürütüyor. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünce, soğuk havaların etkisini artırmasıyla belirli aralıklarla besleme çalışması yapılıyor. Ormanlık alanlar başta olmak üzere birçok bölgedeki noktalara hayvanlar için mama bırakılıyor. Ayrıca besleme noktalarında tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hayvanlar da veteriner hekim kontrolü altında tedavi ediliyor.

Yorumlar