İstanbullular evde kalınca ortaya çıkan manzara şaşırttı

İstanbullular evde kalınca ortaya çıkan manzara şaşırtıcı oldu. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında cadde trafiklerinin ve hava trafiğinin azalması hava kirliliğini yüzde 41 oranında düşürdü. Bayrampaşa'da çekilen manzara bunun kanıtı oldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular evde kalınca ortaya çıktı

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında başlatılan 'Evde Kal' çağrılarına uyulması sonucu İstanbul trafiği büyük oranda azaldı. Aynı zamanda hava trafiğinin de azalması sonucu İstanbul'da hava kirliliğinde yüzde 41 oranında düşüş gözlendi. Hem korbondioksit salınımını durdurdu hem de azotdioksit emisyonları düştü.

ULUDAĞ ZİRVESİ GÖZÜKTÜ

Bu sayede İstanbul’un havası temizlendi. Berrak gökyüzü ve derin görüş açısı sayesinde İstanbul Bayrampaşa’dan Bursa Uludağ’ın karlı zirvesi görünür oldu. Bayrampaşa’daki yüksek binalardan bakanlar, kuş uçuşu yaklaşık 100 km mesafedeki Bursa Uludağ’ın zirvesini çıplak gözle görebildi. Uludağ’ın karlı zirvesi çekilen fotoğraflara da net olarak yansıdı.

Uludağ zirvesi

AZOTDİOKSİT YOĞUNLUĞUNDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, yaptığı açıklamada, kirli havanın solunum ve dolaşım sistemine derinlemesine nüfuz edebildiğini belirterek, "Akciğerlerimize, kalbimize ve beynimize zarar verebilir. Şehirlerdeki trafik yoğunluğunun ve diğer faaliyetlerin azalması sebebiyle azotdioksit (NO2) yoğunluğunda büyük düşüşler görülmeye başlandı." dedi. 

Yorumlar