İstanbullu Gelin Alya'nın hikayesi

Kırmızı Oda dizisinde hikayesine yer verilen Alya'nın aslında İstanbullu Gelin dizisindeki Ala olduğu ortaya çıktı. İşte ilginç hikayelerin ilgisi:

Google Haberlere Abone ol
İstanbullu Gelin Alya'nın hikayesi

TV8'de yayınlanan Kırmızı Oda dizisindeki hikayelerden biri de Alya'nın hikayesi oldu. Ancak Alya'nın hikayesini diğer hikayelerden ayıran çok başka bir özelliği var. Hikayede hayatı anlatılan Alya'nın aslında daha önce de bir dizide yer aldığı ortaya çıktı. O dizinin adı da İstanbullu Gelin'di. Alya İstanbullu Gelin'de Ala karakterini canlandırıyordu. 

Kırmızı Oda Alya'nın hikayesi ile izleyenleri ekranlara kilitliyor. Melisa Sözen'in başarılı oyunculuğu ile hayat verdiği karakterin gerçek bir hayat hikayesi olduğu bilinirken öte yandan bu ismin İstanbullu Gelin dizisi ile de hikayesi anlatılan Yaz karakteri ile aynı kişi olduğu iddia ediliyor.

İstanbullu Gelin Yaz ile Kırmızı Oda Alya karakterlerinin aynı kişi olduğu iddiası ile yapımın izleyenleri konu ile ilgili araştırmalarına başladı. Son bölümlerde hikayesini anlatmaya başlayan karakterin yaşadığı zorluklar izleyenleri derinden etkilemişti…

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun 'Hayata Dön' kitabından uyarlanan dizide başrolü oynayan Süreyya karakteri kitapta şizofrendi ve kızı Yaz'a psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyordu. Ancak İstanbullu Gelin'de Süreyya'nın bu durumu anlatılmadı. Hatta şizofreni oynaması gereken Süreyya'nın bazı özellikler dizideki İpek karakterine verilmişti.

Bir iddiaya göre ise Kırmızı Oda'nın Alya'sı İstanbullu Gelin'in gerçek hikayesini anlattı. Yapımcı kuruluştan henüz bu hikayeyi doğrulayan bir açıklama gelmese de hikayedeki benzerlikler dikkatleri çekti...

MELİSA SÖZEN KİMDİR?

6 Temmuz 1985 tarihinde dünyaya gelen Melisa Sözen İstanbul doğumludur. İlk kez Yedi Kocalı Hürmüz isimli müzikal ile 14 yaşında izleyici karşısına çıkmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir.

2004/2005 yılları arasında yayınlanan Çemberimde Gül Oya'da Feriha rolünü canlandırmış ve geniş kitlelerce tanınır hale gelmiştir. 2012 yılında Şubat dizisinde rol alan Melisa Sözen, rol arkadaşı Alican Yücesoy ile tanıştıktan sonra Roma'da sade bir törenle evlenmiş ancak evliliklerinin beşinci ayında boşanma kararı alarak 20 Şubat 2014 tarihinde boşanmışlardır.

 

Yorumlar