İstanbul'da tonlarca sahte alkol ele geçirildi

Sahte alkol nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı armaya devam ederken düzenlenen operasyonlarda tonlarca sahte alkol ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da tonlarca sahte alkol ele geçirildi

Sahte alkole yönelik yurt genelinde operasyonlar artırıldı. Birçok ilde çok sayıda kişi sahte alkol üretmek suçundan gözaltına alınırken tonlarca sahte alkol ele geçirildi. Son olarak İstanbul'da sahte içki yapımında kullanılan 7 ton alkol ele geçirildi.

MUĞLA BODRUM

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından jandarma ekiplerince, içkinin dağıtımını koordine eden ve yapan 3 zanlı yakalandı.

Haklarında "taksirle ölüme sebebiyet verme ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçlamaları bulunan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan T.Y, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 1 kişinin daha arandığı öğrenildi.

İlçenin Çömlekçi Mahallesi'ndeki iki olayda, alkol zehirlenmesi şüphesiyle Semran B. (66) özel bir hastane, İbrahim Y. (74) ise Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Her 2 kişi de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

BALIKESİR

Balıkesir'de düzenlenen sahte içki operasyonunda gözaltına alınan 12 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla kentte sahte içki satışı yapan şüphelilerin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Ekipler, kent genelinde yaklaşık 100 iş yeri ve adrese düzenlediği operasyonda, 2 bin 800 şişe etil alkol, el yapımı 50 şişe rakı, 10 litre votka ve 4 litre rakı ile 5'er litrelik 47 bidonda etil alkol, 4 bidonda şarap, 3 bidonda votka ve 3 bidonda da rakının yanı sıra 0,5 litrelik 250 boş şişe ele geçirildi.

Operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i savcılıkça serbest bırakıldı, 4'ü ise tutuklandı.

BURSA İNEGÖL

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen sahte içki operasyonunda bir kişi gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nin çalışmasında, Mahmudiye Mahallesi'ndeki bir kıraathanede etil alkol kullanılarak sahte içki imal edildiği ve pet şişelerde satışının yapıldığı tespit edildi. İş yerinde yapılan aramada, satışa hazır 12 litre sahte rakı, 10 litre sahte votka, 25 litre tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ve içki imalatında kullanılan 18 anason esansı ele geçirildi.

İş yeri sahibi N.S, gözaltına alındı.

BOLU

Bolu'da bir tekel büfesinin deposunda yapılan denetimde 1110 litre etil alkol ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, alkollü içki satışının yapıldığı 15 iş yeri ile depolarına baskın yaparak, fatura ve bandrol kontrolü yaptı.

Denetimde, il merkezinde faaliyet gösteren bir tekel büfesine ait depoda 1110 litre etil alkol ve 1288 adet içki aroması ele geçirildi.

Ekipler, büfe sahibi G.D. hakkında yasal işlem başlattı.

KOCAELİ'DE SAHTE ALKOL OPERASYONU

Kocaeli'de yapılan denetimlerde 103 litre etil alkol ve 210 adet alkol aroması ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı alkollü içki imalatı ve satışının deşifre edilmesine yönelik dün 14.00-18.00 saatlerinde "Alkol" uygulaması gerçekleştirdi.

Denetimlerde 103 litre etil alkol ile 210 adet alkol aroması ele geçirildi.

177 iş yerinde yapılan arama ve denetimlerde ise hakkında arama kararı bulunan bir kişi yakalandı, 2 iş yerine idari işlem yapıldı.

 

Yorumlar