İstanbul'da 5 bin öğretmenin verileri çalındı

İstanbul'da 5 bin öğretmenin kişisel verileri siber korsanlar tarafından ele geçirildi. Milli eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kendini geliştir, geleceği değiştir' projesine katılan 5 bin öğretmenin kişisel verileri siber korsanlar tarafından çalındı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da 5 bin öğretmenin verileri çalındı

Milli eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu 'Kendini geliştir, geleceği değiştir' isimli projeye katılan öğretmenlerin kişisel verileri siber korsanlar tarafından ele geçirildi. 

MEB'in geliştirmiş olduğu program siber korsanlar tarafından hacklendi ve buraya kayıtlı olan öğretmenlerin kişisel verileri çalındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yapılan saldırı hakkında soruşturma başlattı. 

MEB, siber saldırının ilk belirlemelere göre Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan program bazında gerçekleştiğini ve genele yayılmadığını açıkladı. Bakanlık, yetkili birimlerden izin alınmadığı sürece bu tür programların kullanımının kesinlikle yasak olduğunu belirtti.

KİŞİSEL VERİLER HACKLENDİ

'Kendini geliştir, geleceği değiştir' projesi kapsamında siteye yüklenen 5 bin öğretmenin kişisel verileri, hackerlar tarafından ele geçirildi. Söz konusu kişisel bilgiler, öğretmenlerin ad, soyad, TC kimlik numarası ve e-posta adreslerini içeriyordu. 

Program süresince öğretmenlerin uzaktan eğitim modeliyle toplam 162 eğitim alacağı duyurulmuştu. Öğretmenler, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla Etkili İletişim, İrade Eğitimi, Mandala Atölyesi, Ritim Atölyesi, Kodlama, Masal Anlatıcılığı, STEM ve Arduino Eğitimi, Enneagram 9 Tip Mizaç Modeli, Stres Yönetimi, Uygulamalı Fotoğrafçılık Eğitimi, Masal Anlatıcılığı, Doğa Oyunları gibi etkinliklere katılacaklardı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öğretmenlere yönelik eğitim programının proje detaylarından Milli Eğitim Bakanlığı'nın haberinin olmadığı ve sorumlular hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. MEB'in yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da öğretmenleri hedef alan siber saldırıya ilişkin soruşturma başlattı. Siber korsanlar, öğretmenlerin ad/soyad, kimlik numarası ve e-posta adresinin de yer aldığı iletişim bilgilerini www.readtiger.com adlı sitede yayınladı.

 

Yorumlar