İstanbul Valiliği 10 gün önce 'yurtlara otobüs konusunda' İBB'yi uyarmış

İstanbul Valiliği'nin 10 gün önce 'yurtlara otobüs konusunda' İBB'yi uyardığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valiliği 10 gün önce İBB'yi uyarmış

İstanbul'da bir öğrenci yurdunda toplu ulaşım sağlanmadığı gerekçesiyle mağdur olduklarını belirterek eylem yapan öğrenciler için valiliğin 10 gün önceden belediyeyi uyardığı ortaya çıktı.

İstanbul'da Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdunda kalan öğrenciler, dün akşam yurt bahçesinde bir araya gelerek protesto gösterisi düzenlemişti. Öğrenciler, yurtlarıyla metro istasyonları arasında belediye otobüsü olmadığı içi yürümek zorunda kaldıklarını, bu nedenle bazen gasp ve yağmayla karşılaştıklarını belirterek çözüm üretilmesini istemişti.

Öğrencilerin haklı eylemine ilk cevap ise görevini yapmayarak ihmalde bulunan İBB'den gelmişti. 

Öğrenci eylemini kendi lehine propaganda malzemesi haline çeviren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aslında 10 gün önceden uyarılmasına rağmen üzerine düşen görevi yapmadığı ortaya çıktı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valiliği'nin 10 gün önce İBB'ye bir uyarı yazısı göndererek, öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli olan seferlerin konmasını istediği resmi yazışmayı paylaştı. 

Bakan Kasapoğlu, öğrenci yurdundaki eylemi kullanarak reklam yapmaya çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Twitter'da alıntılayarak, "Göreviniz olan otobüs ve aydınlatma hizmetlerini geç de olsa yerine getirmeniz sevindirici. Ancak, 9 gün önce İBB'ye ilettiğimiz otobüs seferlerinin artırılması talebini yerine getirmek için mizansene gerek yoktu." ifadelerini kullanarak, resmi yazıyı da iliştirdi.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun paylaştığı o yazışma:

KENDİ İHMALİNİ KENDİ LEHİNE ÇEVİRDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, kendi ihmali olan bir sorunu, başkası yaratmış ve kendileri de çözüm üretiyormuş gibi yaparak algı yaratmaya çalışmıştı. 

İşet İmamoğlu'nun o mesajı: 


 

Yorumlar