İstanbul trafiği nefes aldı

İstanbul'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun 9 günlük Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkması, şehir içindeki trafiği büyük ölçüde azalttı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul trafiği nefes aldı
İstanbul'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkması, şehir içindeki trafiği büyük ölçüde azalttı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, arifeden bir gün önce il dışına çıkmaya başladı. Yaşamlarını İstanbul'da sürdürenlerin, günlük hayatta en çok dert yandıkları trafik yoğunluğu, bu bayram tatilinde yerini boş yollara, cadde ve sokaklara bıraktı.

İstanbul trafiğindeki azalma, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "İBB Cep Trafik" uygulamasında da görülüyor. Normal günlerde hafta içi sabah ve akşam saatlerinde, hafta sonları ise öğle saatlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle büyük ölçüde kırmızı hatta kimi zaman bordo renk olan yol haritası, Kurban Bayramı'nın arifesinde yeşil yani boş görünüyor.

"İBB Cep Trafik" uygulamasına göre, şehir içi trafik yoğunluğu yüzde 10'un altına indi
Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçirmek isteyenler de trafik yoğunluğunun azalmasının yanında, toplu taşıma araçlarıyla da daha rahat yolculuk yapmanın keyfine varıyor.

Yorumlar