İstanbul trafiği çözüm beklerken; İBB yeni taksi ihalesine çıkıyor

İstanbul trafiği yeni İBB yönetiminden çözüm beklerken, İBB yönetimi yandaşa rant amacıyla trafiğe yüzlerce yeni taksi aracı çıkarmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
İBB rant için yeni taksi ihalesine çıkıyor

Kronik hale gelen İstanbul trafiği yeni İBB yönetiminden çözüm beklerken, yeni yönetim trafiği daha da berbat hale getirecek adım atmaya hazırlanıyor. İstanbul trafiğini kilitleyen araçların başında gelen taksilere yeni ilaveler yapmayı planlayan yeni İBB yönetimi, bu yolla yandaşa yeni rant kapısı açmayı hedefliyor. 

İBB'nin yeni taksi ihalesi açacağı yönündeki iddiaları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından da doğrulandı. 

İmamoğlu konuyla ilgili bir soru üzerine, "İBB, İstanbul'un ihtiyaçlarını gözetliyor. Taksi plakası ihtiyacı konuşulan bir şey zaten. Elbette günü geldiğinde bu yapılacak. Aynen bundan önce yaptığımız gibi şeffaf yapılacak. Elbette yapılmalı, ihtiyaçlara bakıyor arkadaşlarım. Her konuda yaptığımız paylaşımcı toplumla diyalog kuran meslek erbabı olan insanlarla konuşan anlayışımızla hareket edip, bu konuda da yakın zamanda ulaşım uzmanı arkadaşlarım bir açıklama yapacaklardır. Ama şu an şu tarihte şöyle bir ilanımız var ya da taksi ben plakaları satacağız diye bir tarifimiz yok. Ama elbette İstanbul'un ihtiyacı vardır. Bu konuda da çalışmalarımız vardır." dedi.

2019 TÜİK verilerine göre İstanbul'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 4 milyonun üzerinde. 

Yorumlar