İstanbul seçimiyle ilgili ilk anket sonucu geldi

İstanbul'da 31 Mart yerel seçimlerinde Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu kazanacak sorularının sorulduğu ilk kapsamlı ve detaylı anketin sonuçları geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul seçimiyle ilgili ilk anket sonucu geldi

TÜSİAR Araştırma tarafından 1-5 Ocak tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirilen ankette, 3.812 katılımcı yer aldı. Bu anket, 18 yaş üstü seçmen niteliğine sahip kişilerle bilgisayar destekli telefon anketi ÇATI yöntemi kullanılarak yapıldı. Ankette, cinsiyet, yaş, eğitim ve gelir durumuna göre katılımcıların orantılı dağılımı sağlandı.

SEÇİM TERCİHLERİ VE ADAYLAR

Anket, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde katılımcıların oylarını hangi partiye ve hangi adaya verecekleri, ayrıca İstanbul'un çeşitli problemlerini hangi adayın çözebileceğine dair sorular içeriyordu. Cinsiyet dağılımı olarak ankete %51,7 erkek ve %48,3 kadın katılım sağladı.

İSTANBUL'UN SORUNLARINA ÇÖZÜM SUNAN ADAYLAR

Anket sonuçlarına göre, katılımcılar İstanbul'un çeşitli sorunlarına ilişkin hangi adayın daha başarılı olacağına dair görüşlerini belirttiler. İstanbul'un olası bir depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, şehir içi ulaşım, trafik, otopark, sel, yağmur, kar yağışı gibi olumsuz durumlar, içme suyu, altyapı, kanalizasyon, üst yapı, sosyal ve kültürel belediyecilik alanları ve başıboş köpek sorunu gibi konularda her iki adayın performansları değerlendirildi.

PARTİ TERCİHLERİ VE İTTİFAKLAR

Ayrıca katılımcılara, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimi yapılsa hangi partiye oy verecekleri soruldu. Bu sor
uda parti tercihlerine ilişkin oranlar, olası ittifaklar göz önünde bulundurularak belirlendi. Seçimde oylarını hangi adaya verecekleri konusunda da katılımcıların tercihleri alındı.

SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

Ankete göre, İstanbul'un değişik sorunlarına çözüm sunma konusunda Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasında yakın oranlarda tercihler yapıldı. Örneğin, olası bir İstanbul depremine hazırlıkta Murat Kurum %48.9, Ekrem İmamoğlu %46.10 oranında tercih edildi. Kentsel dönüşüm konusunda Murat Kurum %46.9, Ekrem İmamoğlu %42.8 olarak belirlendi. Şehir içi ulaşım, trafik, otopark, sel, kar yağışı gibi durumlar ve içme suyu sorunu gibi konularda da her iki adayın performansı yakın oranlarda değerlendirildi.

Parti tercihlerinde ise AK Parti %49.8, CHP %47.2 oranında tercih edildiği görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday tercihlerinde Murat Kurum %48.0, Ekrem İmamoğlu %46.4 olarak sıralandı.

İstanbul seçimiyle ilgili ilk anket sonucu geldi

 

Yorumlar