İstanbul halkı Kudüs için koştu

ÖNDER öncülüğünde İstanbul'da organize edilen Kudüs koşusu bugün gerçekleşti. Koşuya çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul halkı Kudüs için koştu

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen Kudüs Halk Koşusu yapıldı. Çengelköy 15 Temmuz Çeşmesi’nden başlayan koşu, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda son buldu. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi tarafından desteklenen koşu sonunda tüm katılımcılara madalya verilirken, 10 kişiye de Kudüs seyahati hediye edildi. Koşu kupa töreni ve sanatçı Ömer Karaoğlu’nun verdiği konserle son buldu.

“Bayrak senin elinde” sloganıyla yapılan koşu için sabah saatlerinde vatandaşlar, Çengelköy 15 Temmuz Çeşmesi’nde buluştu. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Dr. Mustafa Canbey, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri Ömer Faruk Terzi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı koşu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseriyle başladı. Daha sonra koşu için start verildi.

10 KİŞİ KUDÜS YOLCUSU

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla koşuya iştirak eden katılımcılar Beylerbeyi’nden geçerek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ulaştı. Koşu sırasında “Kudüs bizimdir bizim kalacak”, “Kudüs’e selam, direnişe devam” sloganları atıldı. Koşunun bitiş noktasında tüm katılımcılara günün anısına birer madalya verildi. Madalyaların arkasındaki numaralara göre de bir çekiliş gerçekleştirildi. Bu çerçevede 10 kişiye Kudüs seyahati hediye edildi. Koşuda ilk üçe giren vatandaşlara da kupa verildi.

FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİ DE KOŞTU

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği koşuya, İstanbul’dan katılımların yanısıra Ankara ve Konya’dan otobüslerle gelen vatandaşlar da iştirak etti. Koşunun en renkli siması ise Filistinli down sendromlu Muhammed et-Tavil oldu. Et-Tavil, Kudüs’teki gösteriler sırasında 10 Aralık 2017 tarihinde, El Halil kentinde İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. Bir gün sonra serbest bırakılan genç, tedavi görmek üzere ailesiyle birlikte Türkiye’ye getirilmişti.

“KUDÜS İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI”

Koşu öncesinde bir selamlama konuşması yapan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Mustafa Canbey, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve vazgeçilmezi olduğunu belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemlerde bizlerin sahip çıkmasıyla Kudüs daha özgür olacak, dünyada hak ettiği yeri alacak. Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs insanlığın ortak mirasıdır” dedi. 1945’ten beri Kudüs’ün peyderpey işgal edildiğini ve bir oldu bittiyle İsrail’in başkenti ilan edilmek istendiğini hatırlatan Canbey, “İnşallah bizlerin mücadelesiyle böyle olmayacak. Çünkü orada bir haksızlık, bir hukuksuzluk var. Bu medeniyetin çocukları tarih boyunca nerede bir haksızlık varsa, hukuksuzluk varsa her zaman karşısında olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alanda sahip çıktığı Kudüs meselesine biz de Öncü Gençlik ve Spor Kulübü olarak farklı bir etkinlikle destek vermek istedik” diye konuştu.

“KUDÜS’Ü YÜREĞİMİZDE KURTARALIM”

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da konuşmasında, Müslümanlar olarak eğer kendimiz olabilirsek, aslımıza dönebilirsek Kudüs’ün kurtulmuş olacağını söyledi. Bekiroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Yoksa sadece Siyonistleri oradan çıkarmakla Kudüs kurtulmaz. Yüreğimizde Kudüs’ü kurtarmamız gerekiyor, yüreğimizde Kudüs’ü fethetmemiz gerekiyor. Buradan 15 Temmuz anıtına gideceğiz, şu iki mesajı birlikte vereceğiz. Diyeceğiz ki; bu ülkede bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın. İkincisi de el ele, omuz omuza Kudüs’e doğru yürüyor duygusuyla birlikte hareket edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda Kudüs Siyonistlerin baskısından kurtulacak, Kudüs vesilesiyle bütün bir dünya özgürleşecek.”

“SESİMİZLE DEĞİL KOŞUMUZLA HAYKIRIYORUZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında, “Bana herşey seni hatırlatıyor” isimli şarkıya atıfta bulunarak şunları söyledi: “Bugün diyeceğiz ki, beraber koştuk biz bu yollarda, beraber koştuk bu yağan yağmurda, bize herşey Kudüs’ü hatırlatıyor. Kudüs’ü dünya gündemine taşımak, Kudüs hassasiyetimizi bugün sesimizle değil, koşumuzla bütün dünyaya haykırmak üzere buradayız.”

Yorumlar