İsrail'i kızdıran Belçika'da bomba alarmı

Filistin Devleti'nin tanınması gerektiği açıklamaları yaptıktan sonra İsrail'in tepkisini çeken Belçika'da bugün onlarca okulda bomba alarmı verildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'i kızdıran Belçika'da bomba alarmı

Belçika'da yaklaşık 30 okulda bomba ihbarı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Belçika, Filistin devleti konusunda tavrını net ortaya koyan ülkelerden olmuştu.

Belçika ve İspanya, en son yaptıkları açıklamada bağımsız Filistin devletini tanıyacaklarını duyurmuştu.

İki ülkenin açıklaması İsrail tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı.

Hamas ise her iki ülkeye teşekkür etmişti.

Belçika'da dün akşam, başkent Brüksel ve Valonya bölgelerinde farklı derecelerdeki yaklaşık 30 okulda bomba ihbarı yapıldı. İhbarın ardından okullar tahliye edildi ve eğitime bir gün ara verildi.

İhbarların artması endişe yarattı

Son haftalarda okullara yönelik bomba ihbarlarının artması, Belçika'da endişe yarattı. Valonya-Brüksel Federasyonu İletişim Direktörü Cecile Marquette, kararın yalnızca tedbir amaçlı olduğunu belirterek, "İhbarların ciddiyetine dair henüz bir bilgimiz yok. Ancak, bu tür ihbarların artması nedeniyle, eğitime bir gün ara vermekten başka bir seçenekimiz yoktu" dedi.

Fransa'da da benzer ihbar yapılmıştı

Yaklaşık 1 ay önce benzer bir ihbar Fransa'daki okullar için de yapılmıştı. Fransa'da "terör saldırısı" içerikli tehdit mesajları alan 7 okul tahliye edilmişti.

Eğitimciler ve veliler tedirgin

Belçika'da eğitimciler ve veliler, son haftalarda artan bomba ihbarlarından tedirgin. Öğretmenler, öğrencilerinin güvenliğinden endişe duyduklarını ifade ediyor. Veliler ise çocuklarını okula göndermekten çekinmeye başladıklarını belirtiyor.

Bomba ihbarlarının ardından Belçika polisi soruşturma başlattı. Polis, ihbarların gerçek olup olmadığını ve arkasında kim ya da kimlerin olduğunu araştırıyor.

Detaylar ekleniyor...

 

Yorumlar