İsrail Savunma Bakanı: Türkiye Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine son vermeli

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı, burada yaptığı konuşmada Türkiye'yi hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Akdeniz'deki faaliyetlerine son vermeli

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kendi hakkı olan bölgede yürüttüğü faaliyetlerden rahatsız olan ülkeler arasında İsrail de aleni bir şekilde katıldı. İsrail, Türkiye'nin buradaki faaliyetlerine son vermesi gerektiğini savundu.

Rum Yönetimini ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Kıbrıs konusunda verimli bir diyaloğun yeniden başlamasına imkan verecek uygun koşulları yaratmak için Türkiye'nin, Kıbrıs'taki ve Akdeniz'deki yasadışı eylemlerine derhal son vermesi gerekiyor." dedi.

Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü Savunma Bakanları toplantısı için Kıbrıs'ta bulunan Gantz, Perşembe günü Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades tarafından kabul edildi.

Güney Kıbrıs Rum kesimi Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Panayiotis Sentonas tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Anastasiades ve Gantz, özellikle savunma ve güvenlik alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hemfikir oldu.

Görüşmede Rum Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Doğu Akdeniz bölgesinde barışı, güvenliği ve istikrarı desteklemeyi amaçladığını söylediği savunma sektöründe iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yunan, Rum ve İsrail toplantısı

 

Cumhurbaşkanı Anastasiades, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere ve Türkiye'nin Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesi ve çitlerle çevrili Maraş kasabasındaki yasadışı faaliyetlerine de değindi ve İsrail'in ilkelere dayalı tutumundan dolayı teşekkür etti.

İsrail Savunma Bakanı Gantz ise, ülkesinin ikili ilişkileri geliştirme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ederek, Kıbrıs konusunda verimli bir diyaloğun yeniden başlamasına izin verecek uygun koşulları yaratmak için Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini derhal sona erdirmesi gerektiğini savundu.

Gantz, Türkiye'nin buradaki faaliyetleri için, "yasadışı" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar